avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua ! Am o sora bolnava de oligofrenie, gradul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua ! Am o sora bolnava de oligofrenie, gradul II . Orfana ...

Buna ziua ! Am o sora bolnava de oligofrenie, gradul II . Orfana fiind de ambii parintii, am incercat sa ii fac pensie de urmaș dar suma este foarte mica, incat nu ajunge nici sa o internam la un spital de stat pentru persoane cu dezabilitati. Fratii mei, 5 la numar, nu doresc sa contribuie si nu ma ajuta in nici un fel. Intrebarea mea este in felul urmator: Exista un cadru legal prin care sa pot contest decizia in ceea ce priveste pensia sau ii pot face pe fratii mei, legal vorbind sa contribuie ? Orice parere/ sugestie sau sfat m-ar ajuta foarte mult. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:16, 16 Februarie 2022
Sunteti tutorele ei?
Putetisa cereti in instanta pensie de întreținere de la frati pt ea.
Ce suma este pensia de urmas si cat costa sa o internati?
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Buna ziua. Nu, nu sunt tutorele ei , dar a ramas in grija mea. Pensia ei acutuala este de 700 de lei. Oare stitit /puteti sa imi puteti oferi mai multe detalii despre pensia de intretinere pe care as putea sa o cer in instanta ? Multumesc aniticipat ( tot eu am scris intrebarea de mai sus)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
Ioana Andrada, utilizator
ca sa puteti cere pensie trebuie sa fiti reprezentantul ei legal, numit de o instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas persoana cu oligofrenie DanielaSaigiu DanielaSaigiu Buna ziua,am o sora bolnava de oligofrenie....i-am depus dosarul pentru institutionalizarea intr-un centru special pentru persoanele ca ea. Dar costa 706 ron ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea tutelei asupra unui adult cu handicap csile csile Am un frate de 56 ani care s-a nascut cu un handicap (oligofrenie gr I/II). In 1993 mama mea (in prezent are 78 ani) a primit tutela asupra lui. Dat fiind ca ... (vezi toată discuția)
Tutore persoana cu handicap antoanela35 antoanela35 Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu ... (vezi toată discuția)