avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Detin un apartament luat cumparat cu credit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Detin un apartament luat cumparat cu credit imobiliar(la ...

Buna ziua. Detin un apartament cumparat cu credit imobiliar(la care inca platesc in prezent). Pot ceda cota parte din el(~30%) altei persoane? Mentionez ca aceasta persoana are si ea la randul ei un credit imobiliar pentru alt imobil. Daca nu se poate, exista vreun act pe care l as putea face acum in care sa ma oblig sa cedez respectiva cota parte dupa ce am terminat de achitat creditul? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
DanM1, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:30, 9 Februarie 2022
Vreti sa ii vindeti, sa ii donati sau cum vreti sa ii cedati?
Acum puteti sa ii dati cu acordul bancii sau puteți semna o promisiune de vanzare la notar si ca termen pt perfectare dupa ce terminati de achitat.
Cand terminati de achitat?
As vrea sa donez. Mai am cativa ani de platit. Se poate face o promisiune de donatie?

gi-jane2 a scris:

Vreti sa ii vindeti, sa ii donati sau cum vreti sa ii cedati?
Acum puteti sa ii dati cu acordul bancii sau puteți semna o promisiune de vanzare la notar si ca termen pt perfectare dupa ce terminati de achitat.
Cand terminati de achitat?

da, se poate si asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie dupa divort lucianbuta lucianbuta Buna ziua, Am o intrebare legata de dreptul de proprietate dupa divort. Se poate ceda dreptul de proprietade dupa divort prin donatie sau trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
Executare proprietate tudora tudora Sunt proprietar al unui apartament impreuna cu inca 2 persoane, o banca la care sunt restant imi poate pune sechestru pe suprafata detinuta de mine? Poate fi ... (vezi toată discuția)
lamuriri in legatura cu un angajament de donatie sau vanzare cumparare nelusandy nelusandy Am un apartament care a fost cumparat prin credit cu ipoteca si care, datorita unor neplati la termen, a ajuns la o societate de recuperari care a preluat ... (vezi toată discuția)