avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere DNA - înregistrată de 7 luni.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere DNA - înregistrată de 7 luni.

Bună seara,

În luna iulie (prima parte) 2021, împreună alte 14 persoane vătămate, am depus o plângere penală pentru mai multe fapte de natură penală comise de mai mulți funcționari publici.
Plângerea penală a fost trimisă inițial către DIICOT – Direcția Centrală, dar de acolo a fost trimisă spre soluționare la DNA – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, de unde am primit comunicare cu privire la faptul că plângerea a fost înregistrată (cel mai probabil înregistrată cu nr. de lucrare generală, nu are „P” în număr).
În afară de acea comunicare a nr.-ului de înregistrare, deși au trecut atâtea luni, nu mai avem niciun detaliu dacă s-a deschis dosar penal în cauză, dacă s-a început urmărirea penală, nici o persoană dintre reclamanți sau dintre martorii propuși nu au fost audiați până la această dată.

În conținutul plângerii penale au fost reclamate 15 fapte ( la unele fapte în formă continuată, există și 30 de acte materiale) și pentru fiecare faptă sesizată au fost indicate mijloacele de probă certe (înscrisuri, fotografii, probe video – în funcție de particularitatea faptei, martori oculari) necesare pentru a se stabili situația de fapt.
Sfatul avocatului este să așteptăm împlinirea a minim 12 luni, după care să depunem plângere.
Totuși, personal, nu aș vrea să mai aștept atât întrucât datorită trecerii timpului anumite probe indicate nu mai pot fi folosite din diverse motive ce țin și de schimbările climatice și de anumite termene ce țin de păstrarea datelor, dar și de intervenția „artificială” a funcționarilor pentru a acoperi faptele comise.

Ce mă sfătuiți dumneavostră? Un sfat în acestă situație mi-ar fi de mare ajutor.

Vă mulțumesc anticipat.
Solicitati sa vi se comunice stadiul cercetarilor.
Daca aveti avocat angajat, ar trebui sa stie ce are de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detinere droguri consum personal George Lazar1 George Lazar1 Buna ziua, recent am auzit o poveste de la un prieten ce ma pus pe ganduri intr-o oarecare masura. In aceste vremuri, acesta a comis infractiunea detinerii ... (vezi toată discuția)
Abuz de putere, loviri, jigniri, amenințări din partea poliției locale. cum pot obține daune morale pentru ce mi s-a întâmplat? Gioni2021 Gioni2021 Salutare! Mă poate ajuta cineva cu un sfat ? Intenționez să dau în judecată Poliția Locală si Serviciul 112 si să cer daune morale imense.(Cu ... (vezi toată discuția)
Am scapat ......sau nu???? asta-i intreberea menumoruth menumoruth Acum 8 luni de zile un grup de prieteni de-ai mei au fost arestati de diicot invinuiti de Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat si de ... (vezi toată discuția)