avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 7 acte false au schimbat structura acționariatului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

7 acte false au schimbat structura acționariatului în societate

7 ACTE FALSE AU SCHIMBAT STRUCTURA ACTIONARAITULUI IN SOCIETATE

Bună ziua , cum pot aborda următoarea situatie:
În cadrul unei societăți cooperativa mestesugareasca (legea 1/2005) ,convocarea nu a fost făcută conform legii (scrisoare recomandata cu aviz de primire sau convocator afișat la sediu SI publicarea adunării intr-un ziar local)de la adunarea generala lipsind 9 membri din 12 .În lipsa acestora s-au făcut procese verbale de vânzare părți sociale și pentru un numar de 5 membri le-au fost falsificate semnăturile,părțile celor 5 fiind atribuite către ceilalți 3 membri (care sunt și angajați în cooperativa,deci sub directa influenta a administratorului care a premeditat toată aceasta actiune) și către o alta persoana ce a fost cooptata ca membru fără a se urma procedura legala de cooptarea.Au fost semnate în fals convocatorul, procesul verbal al adunării generale și un număr de 5 procese verbale de vânzare părți sociale (actiuni) .Având în vedere ca eu (membru cooperator la acea societate ) nu am putut lua la cunoștință despre acea adunare generala deoarece nu eram în tara și deci nu am putut contesta adunarea în termen de 15 zile ( a avut loc în mai 2018) va rog sa ma sfătuiți dacă se poate face ceva. Atacarea în penal ar implica un timp foarte lung și la final procurorul ar putea decide clasarea sau prescripția.Este posibil ca având 7 documente FALSE sa rămână nepedepsiți cei care au comis toate aceste abuzuri?
Mulțumesc
Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Sanducristi1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 23:36, 10 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți căuta un motiv de nulitate absolută și solicitați anularea hotărârilor în instanță. Ar trebui să fie mult mai rapid.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cooperativă de consum -membri decedați, părți sociale, consiliu administrativ, act constitutiv. szmjanos szmjanos Bună ziua, Am a problemă destul de complexă. Există o sociatate cooperativă de consum, mai mulți membri au decedat, iar cu un an în urmă a decedat ... (vezi toată discuția)
Cooperativa agricola de productie cmgcc cmgcc INFIINTAREA COOPEARTIVELOR AGRICOLE CE INSEAMNA COOPERATIVA AGRICOLA? (Articolul 8 din lege) Cooperativele agricole au la baza urmatoarele principii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)