avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Tatal meu a decedat si am ramas 6 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Tatal meu a decedat si am ramas 6 mostenitori. Mama si ...

Buna seara! Tatal meu a decedat si am ramas 6 mostenitori. Mamasi 5 copii. 3 sunt plecati , stabiliti in strainatate iar mama vrea sa-i lase cota ei de mostenire unuia din copii care o ingrijeste si ii asigura toate cele necesare! Nu este facuta iesirea din indiviziune si teoretic ceilalti nu au nimic impotriva deciziei luata de mama. Ce act poate face mama pt lasarea cotei personale de mostenire fiului ales?? Mentionez ca acesta( fiul) a adus imbunatatiri majore locuintei mamei desii el nu locuieste acolo! Multumesc anticipat pr raspuns!!
Daca a fost dezbatuta succesiunea, mama dvs poate incheia cu copilul care o ingrijeste un contract de donatie cu clauza de intretinere si uzufruct viager, in cuprinsul caruia sa se stipuleze faptul ca ceilalti copii sunt de acord cu incheierea contractului.
Acordul celorlalti mostenitori este necesar pentru a evita eventuale neintelegeri dupa decesul mamei.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare, donatie sau vanzare cumparare Pigro Pigro Ce se intampla in urma unei donatii? Cel care primeste donatia devine proprietar de drept? Este vorba despre despre o cota parte dintr-un apartament si o ... (vezi toată discuția)
Mostenire cris21 cris21 Buna ziua, Cum,sub ce forma, poate mama mea sa-mi dea cota ei parte de mostenire fara a iesi din indiviziune si fara a avea acordul celorlalti ... (vezi toată discuția)