avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Certificat fiscal digital (auto) vs stampila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Certificat fiscal digital (auto) vs stampila

Buna ziua,

Am cumparat o masina si momentan detin doar o copie in original al contractului de vanzare cumparare. Urma ca vanzatorul sa "vizeze" restul de copii la primarie.

Intre timp am mai primit "CERTIFICAT DE ATESTARE FISCALA" semnat digital de primarie iar vanzatorul pare total dezinteresat sa trimita si restul de copii stampilate (cum mi se cer la inscriere).

Exista vreo reglementare prin care documentul digital sa tina loc de stampila respectiva?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:46, 10 Februarie 2022
e ceva neclar la mijloc. contractul tip conform legii are 5 exemplare (nu sunt copii), care se inregistreaza toate la primaria vanzatorului, din care primaria opreste un exemplar si vanzatorul unul. dvs trebuie sa primiti restul de 3: unul pentru dvs, unul pentru primaria dvs si unul pentru politie. nu e nevoie de nici un certificat de atestare fiscala
formularul de contract este aici: [ link extern ]
cat despre inscrisurile digitale ele sunt valabile doar in tranzactiile electronice. odata tiparite, ele trebuie autentificate ca orice hartie. daca primaria dvs primeste certificate semnate digital, ati scapat, dar la drpciv nu stiu sa se accepte inca asa ceva
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea /inmatricularea la primarie fara certificat fiscal de la vanzator. costinz costinz Buna dimineata! Care este articolul din Legea 296 din 2020 care prevede schimbarea privind inregistrarea /inmatricularea la primarie fara certificat ... (vezi toată discuția)
Auto maier maier buna ziua. in urma cu 6 luni am vandut un autoturism dacia (1000 E). nu am incheiat contract de vanzare cumparare. cartea de identitate a ramas la ... (vezi toată discuția)