avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor!!!!! vreau banii mei in-apoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor!!!!! vreau banii mei in-apoi

buna ziua ma numesc sabrina si as dorii ca cineva sa ma ajute...
problema mea este urmatoarea: de 2 ani de zile locuiesc impreuna cu prietenul meu in apartamentul sau(cumparat de catre el) desi nu suntem casatoriti, eu am contribuit doar cu mobilierul (mobila cumparata in tot apartamentul bucatarie , baie , camere,etc). pe deasupra acum 3 ani ii trimisesem o suma de 6000 de € din Italia( eu in perioada aceea lucrasem in Italia).
acum suntem pe cale de a ne despartii... vreau sa stiu daca pot sa recuperez banii pe care investit in apartamentul sau. tin sa mentionez ca pt suma de 6000 de € mai am chitanta de la banca de unde i-am trimis , iar toate mobilierele sunt intestate pe numele meu.
va rog daca cineva ma poate ajuta... cum trebuie sa procedez.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: iorgos_ro , utilizator 17:19, 13 Septembrie 2006
Incercati sa rezolvati totul pe cale amiabila. Daca nu, introduceti actiune in instanta.
Mai este o problema cu banii. Au trecut deja 3 ani?
au trecut deja 3 ani de cand am trimis banii.... este vreo problema??
in caz ca nu reusim pe cale amabila cum trebuie sa procedez?????
va multumesc pt raspuns.
Incearca tot posibilul sa rezolvi problema pe cale amiabila, pentru ca in proces e groaznic prin ce vei trece! Eu am avut o experienta similara cu ex-ul meu si am ajuns la proces. Nu numai ca a durat aproape un an, dar a iesit cu violenta din partea lui si am pierdut cu toata dreptatea pe care am dovedit-o ba mai mult, a trebuit sa-i mai dau eu bani! Stupid, nu-i asa? Si totusi s-a intamplat! Si nu m-a lasat in pace inca un an de zile. A fost groaznic si nu doresc nimanui sa treaca prin asa ceva! Nu vreau sa-ti tai iluzia ca poti castiga, insa daca ajungi la proces ai nevoie de un avocat foarte bun. Succes! Iti tin pumnii sa rezolvi favorabil tie.
Dreptul de creanta se prescrie in termen de 3 ani, astfel ca orice suma acordata concubinului de mai bine de 3 ani este pierduta definitiv, fiind intervenita prescriptia.
Cu privire la bunurile pe care le aveti pe numele dv. in imobilul acestuia, le puteti ridica din imobil fara probleme pentru ca sunt ale dv. in cazul in care acest lucru il puteti dovedi cu chitante/ facturi. Daca nu doreste sa vi le dea, si nu aveti nici acte prin care sa dovediti ca va apartin, il dati in judecata urmind sa dovediti prin alte mijloace de proba ca sunt ale dv., bunuri proprii.
nu am inteles exact cand ai dat banii. daca ai oarece probe poti dovedi ca banii au fost dati cu titlu de imprumut iar el trebuia sa -ti restituie imp. la data de..........31.12.2005. astfel nu intervine prescriptia. trimite o notificare prin BEJ poate ai norocul sa raspunda.

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului ramiha ramiha Buna ziua, Sora mea este in urmatoarea situatie: a locuit cu un barbat timp de 5 ani, fara a fi casatoriti. In acest timp, au achizitionat anumite bunuri in ... (vezi toată discuția)