avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutor!!!!! vreau banii mei in-apoi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutor!!!!! vreau banii mei in-apoi

buna ziua ma numesc sabrina si as dorii ca cineva sa ma ajute...
problema mea este urmatoarea: de 2 ani de zile locuiesc impreuna cu prietenul meu in apartamentul sau(cumparat de catre el) desi nu suntem casatoriti, eu am contribuit doar cu mobilierul (mobila cumparata in tot apartamentul bucatarie , baie , camere,etc). pe deasupra acum 3 ani ii trimisesem o suma de 6000 de € din Italia( eu in perioada aceea lucrasem in Italia).
acum suntem pe cale de a ne despartii... vreau sa stiu daca pot sa recuperez banii pe care investit in apartamentul sau. tin sa mentionez ca pt suma de 6000 de € mai am chitanta de la banca de unde i-am trimis , iar toate mobilierele sunt intestate pe numele meu.
va rog daca cineva ma poate ajuta... cum trebuie sa procedez.
multumesc.
Cel mai recent răspuns: iorgos_ro , utilizator 17:19, 13 Septembrie 2006
prescriptia intervine oricum... Ar ajuta daca ai putea dovedi ca din banii trimisi a cumparat bunuri ce exista si se afla in apartament, pe care le poti cere ori printr-o revendicare mobiliara - aici e mai greu de dovedit ca esti proprietara, ori pe calea unui partaj de folosinta. Oricum, urmeaza sfatul dat de ceilalti: ia-li lucrurile si pleaca! Sa te dea el in judecata si atunci lucrurile se schimba
prescriptia poate interveni numai in trei ani de la data scadentei. cu sfatul tau se poate alege cu un 210C.pen. Ea poate avea cel mult un drept de creanta si nu un drept de proprietate asupra bunurilor.
Daca locuiesti impreuna cu el si iti iei mobila si pleci e infractiune prev de 210 Cp. Daca nu locuiesti cu el si faci traba asta se poate chema furt calificat.
Prin urmare. La ora actuala comunitatea pe langa comunitatea de bunuri a sotilor se recunoaste si cea a concubinilor. Cea mai inteleapta cale, chiar daca mai lunga si poate mai dureroasa, ar fi aceea de a-l soma sa-ti predea lucrurile cumparate de tine si, daca nu se conformeaza, actiunea in justitie. Ar fi bine daca facturile de achizitie ar fi pe numele tau. Ai nevoie de inscrisuri, martori (dar nu rude de grad I-III) si nervi.
In ce priveste banii, daca acestia au fost folositi pentru achizitia unor bunuri e OK. Daca au fost cheltuiti pentru folosul tau propriu sau comun ... asta e. Insa daca i-ai lasat banii pentru folosul lui propriu sau sub forma de investitii in imobil ii poti cere inapoi. Termenul de prescriptie curge DELA SCADENTA adica de la momentul in care el trebuia sa ti dea inapoi. Cum tu nu i-ai cerut pana in prezent, cred ca ar trebui sa-l somezi in acest sens prin executor pentru a-l pune in intarziere si a face creanta certa, lichida si excigibila asa cu cere codul civil. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul in cazul concubinajului axile axile Buna ziua, Locuiesc in concubinaj cu concubina mea din 2001,In 2004 eu personal am cumparat un apartament din fonduri proprii, ca urmare a vanzarii unui ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament, eventual bunuri, in cazul concubinajului Grati Grati Buna seara, [b]Ma poate cineva ajuta intr-un caz...bizar?[/b] Am fost casatorita, am divortat de 10 ani, dupa divort eu am cumparat un apartament, cu plata ... (vezi toată discuția)
Legea concubinajului ramiha ramiha Buna ziua, Sora mea este in urmatoarea situatie: a locuit cu un barbat timp de 5 ani, fara a fi casatoriti. In acest timp, au achizitionat anumite bunuri in ... (vezi toată discuția)