avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am următoarea problema, legata de o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am următoarea problema, legata de o moștenire, ...

Bună ziua.
Am următoarea problema, legata de o moștenire, între doi frati:
-in urma morții unuia dintre părinți, prin succesiune, cei doi frati au primit cota parte dintr-un apartament.
Între timp, părintele rămas în viata, ia lăsat unuia dintre frați (cel care avea grija de ea), și partea ei din apartament, urmând ca respectivulsa între în posesie dupa moartea acesteia. Totodată, părintele rămas în viata a întocmit testament, pt celelalte bunuri (un loc de veci și un teren) tot pt foul căruia ia lăsat partea ei de apartament.
Acum, după moartea și celuilalt părinte au apărut neînțelegerile.
Fiul care are doar aprox 18,50%din apartament solicita o suma mult mai mare decât valoarea care reprezinta cota parte.
Întrebarea este:
La succesiunea după părintele decedat mai participa și fiul care are doar cele 18,50% din apartament pt care s-au înțeles, sau dezbaterea succesiunii se face doar pt testament și participa doar fiul care este trecut în testament? Celalalt fiu mai are vre-un drept, in afara de cota parte din apartament?
În cazul în care nu se înțeleg la valoarea care reprezinta cota fiecăruia, cum se poate rezolva? Se face evaluarea apartamentului?
Va mulțumesc anticipat.
În cazul în care nu s
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:40, 15 Februarie 2022
Depinde prin ce act a "lasat" fiului partea de apartament ce ii revenea.
Cat despre testament... acesta se poate ataca in instanta de celalalt fiu pentru rezerva succesorala.

Mergeti cu toate actele la un avocat si va indruma acesta.
Oricum o sa aveti nevoie de unul daca nu va intelegeti si ajungeti in instanta.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire, vanzare cumparare? user007 user007 buna ziua, as avea o intrebare legat de 'tranzactie' tip parinte - copil. In cazul in care avem 2 apartamente si 2 copii, cum am putea da fiecaruia un ... (vezi toată discuția)
Buna seara. va rog sa ma ajutati caut de ceva timp pe internet,raspunsul, ... Cristina1990327 Cristina1990327 Buna seara. Va rog sa ma ajutati caut de cv timp pe internet,raspunsul, solutia potrivita insa se pare ca merg pe un drum fara sfarsit! Situatia sta in felul ... (vezi toată discuția)