avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cauzate de vecin galagios/petrecaret la curte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cauzate de vecin galagios/petrecaret la curte

Buna ziua.
Problema mea este un vecin…mai exact,
Petrecerile vecinului respectiv (cu invitati sau fara) incep la ore diferite ziua sau noaptea (dupa cum are chef) si dureaza mai multe ore, timp in care de fiecare data are scoase boxele afara in curte folosite la volum maxim.
Pe langa galagia produsa de muzica data foarte tare, respectivul vecin are obiceiul sa urle si sa chiuie, ca la nunta.

In ultimele 5 luni, din luna August 2021 si pana in luna Februarie 2022 a avut/dat peste 20 de petreceri, toate cu boxele scoase in exterior si cu zgomot la maxim.

Am ajuns sa stam cu teama ca, incepe harmalaia ori de cate ori se apropie un weekend sau urmeaza vre-o zi de sarbatoare.

Pana acum am tolerat dar am si incercat, in diferite moduri sa ii aratam ca ne deranjeaza, am pus si noi muzica odata cu el, chiar l-am rugat prin megafon sa dea muzica mai incet, dar bineinteles fara efectul dorit. Ba mai mult, ne-a amenintat el pe noi ca depune plangere.

Mai nou, respectivul sta in casa, dar lasa boxele afara cu muzica data special la maxim, ca si forma de agresiune, stiind ca ne deranjeaza.

Mentionez ca in acest caz, nu este vorba de ascultat vre-un post de radio sau de ascultat muzica in mod normal cu aparatura normala.
Respectivul foloseste boxe mari de petrecere tip ,,public address'' cu vattaj foarte mare.
Chiar daca ne refugiem in casa, bass-ul foarte puternic, se aude chiar si cu toate ferestrele tip termopan inchise.
Din pacate locatia este la sat undeva langa bucuresti (langa mihailesti giurgiu) unde noi nu suntem localnici veritabili fiind veniti aici doar de cativa ani.
Respectivul insa, este localnic, de curand si-a facut o casa foarte aproape de a noastra, (distanta cam 50 metri), ii stie pe toti din sat si se pare ca si politia se cunoaste cu el.
Ba chiar are o ruda al carui ginere a fost sef de post chiar in satul respectiv. Deci… in momentul in care sun la politie, in 10 minute muzica se opreste… si oricum, cand afla locatia, politia apare dupa mult timp, sau mai vine deloc.
Am vb. telefonic cu actualul seful de post din sat dar a fost foarte reticent.
Cand i-am spus ca daca lucrurile continua asa, o sa vin sa depun plangere, mi-a dat de inteles ca mai intai trebuie sa constate politia galagia ca sa pot face plangerea, dar asa cum am spus mai sus cineva il anunta si politia chiar daca apare, nu mai are ce sa constate.
Ca si dovezi am multe inregistrari audio-video de la camerele de supraveghere si alte inregistrari facute cu telefonul, cu multe din ,,parangheliile'' pe care le face frecvent.
Vecini; nu prea avem. oricum sunt in varsta si doar 2. Unul bea cu ei (cand i se ofera), celalalt se ascunde in casa.
Intrebarile mele ar fi:
Cum sa procedez in continuare?
Ce sanse am sa imi obtin linistea in conditiile expuse mai sus?
Imi puteti recomanda un avocat din zona mentionata mai sus?
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2022
roana99, utilizator
Cel mai recent răspuns: moss , utilizator 01:47, 22 Aprilie 2024
Bună seara .. .. și eu sunt din Mihăilești și am probleme de genul și aș dotj să iau legătura cu dvs dacă se poate
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2024
moss, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice prin ascultare muzica la volum maxim StefanF StefanF Buna ziua, As dori sa aflu ce demers legal pot face in legatura cu vecinii care asculta zilnic muzica la maxim intr-un bloc de apartamente. Precizez faptul ... (vezi toată discuția)
Pile la politie Costica33 Costica33 De fiecare data cind sun la politie pentru deranjarea linistii publice, inainte sa vina echipajul, muzica la maximum se inchide de catre vecinul meu care face ... (vezi toată discuția)
Complotul politistilor, rog ajutor! Costin Savescu Costin Savescu Am suparat fatal pe cineva de la sectia de politie de care apartin, stiu si pentru ce. Am facut prea multe cereri de interventie la un stadion plantat linga ... (vezi toată discuția)