avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire-maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire-maternitate

sunt insarcinata, inca nu am anuntat la munca luni intentionez sa anunt.
vreau sa va intreb daca stiind de sarcina imi poate reduce timpul de munca la 4 ore, si implicit si salariu, sau chiar sa ma dea in somaj tehnic?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 13:04, 14 Ianuarie 2010
Faceti cerere in acest sens angajatorului.va poate reduce programul la 4 ore
deci legeam ma protejeaza doar in ceea ce priveste faptul ca nu ma poate da afara... interesant
Buna seara,
va poate trimite in somaj tehnic, daca nu are de lucru sau chiar sa va desfiinteze postul si sa va trimita in somaj..Oricum, pe d.voastra v-ar influenta decat poate la venit, caci vechimea va merge...
Reducerea programului la 4 ore cred ca se poate face doar cu acordul dvs.

Daca medicul ginecolog/de familie va recomanda programul de 6 ore, acest lucru se efectueaza fara sa va fie afectate drepturile salariale.
mmanu a scris:

deci legeam ma protejeaza doar in ceea ce priveste faptul ca nu ma poate da afara... interesant

si aici sunteti protejata doar in cazul concedierii pentru motive care ar avea legatura directa cu starea de graviditate (OUG 96/2003 aduce unele precizari in acest sens).

Programul la 4 h nu se poate modifica decat cu acordul dvs.

Alte discuții în legătură

Noul cm puff_real puff_real Buna ziua! Sunt angajata la o firma ca si operator calc cu program de 6 ore/zi timp de 5 zile pe sapt,(lucrez deja de 4 ani la firma), sunt insarcinata in 5 ... (vezi toată discuția)
Salariata insarcinata are obligatia sa declare sarcina la itm si medicina muncii? danielraduclarinet danielraduclarinet Buna ziua, avand in vedere ca este angajata la o firma care sediul il are in alt oras, iar la locul de munca nu exista resurse umane, angajata este obligata ... (vezi toată discuția)
Somaj si sarcina madalyna_kiss_21 madalyna_kiss_21 BUNA, SUNT INSARCINAT IN 22 DE SAPTAMANI SI SUNT IN SOMAJ DE 2 LUNI. SOMAJUL AR TREBUI SA-L IAU PANA PE 2 AUGUST IAR EU AR TREBUIII SA NASC DUPA 15 AUGUST. AM ... (vezi toată discuția)