avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... 1.Poti sa fii reclamat la Politie in baza Legii 61/91 ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

1.Poti sa fii reclamat la Politie in baza Legii 61/91 fara ca ...

1.Poti sa fii reclamat la Politie in baza Legii 61/91 fara ca un agent constatator sa se deplaseze la fata locului si sa intocmeasca un proces verbal prin care sa constate fapta reclamata de un vecin de incalcare a linistii ?
2.Daca un membru al familiei a refuzat sa semneze de primire invitatia la Politie, ,agentul de proximitate lasand invitatia in usa,cum poate dovedi ca am fost notificata sa ma prezint?
3. Se poate sanctiona cu amenda contraventionala in acest caz daca nu te prezinti ?Daca da,amenda parvine prin posta ?
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
smhdc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 08:12, 17 Februarie 2022
1. Din pacate Romania este plina de abuzuri ale politiei, dovedite de amenzile date de CEDO.. Legea cere ca, constatarile sa fie facute de agent in mod nemijloicit, adica direct, la fata locului, conform principiului "EX PROPRIIS SENSIBUS".. ultima dovada este anularea posibilitatii ca agentii de la politia rutiera sa poata da amenzi, pe baza filmarii cu camera de bord, a diverse incalcari ale legislatiei rutiere.. La constatarea de "incalcare a linistii" agentul constatator ar trebui sa aiba la el un sonometru, omologat, cu care sa masoare "galagia" reclamata, ca sa nu fie respins de instanta, daca contestati amenda - aveti acest drept!
2. E interpretabil, de obicei ei umbla cate 2, deci se au martori reciproc, si mai pot avea si bodycam video, cu care dovedesc ca v-au instiintat.. In mod normal, pv de amenda va vine prin posta, recomandat..
3. Daca nu contestati pv de amenda in termen de 15 zile la judecatorie, cu timbru judiciar de 30 de lei, atasat contestatiei, devine efectiva, adica "v-o asumati" si ajunge si la ANAF si primaria locala, sau IJP..
Asa ca, vorbiti cu un avocat si faceti ce va invata el ca e mai bine..
Succes!
Ultima modificare: Joi, 17 Februarie 2022
Psihosex, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Zgomot în bloc eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Unul dintre vecinii mei obişnuieşte să asculte muzică la un volum din cale afară de mare. De obicei ascultă ziua. Discuţiile cu persoana ... (vezi toată discuția)
Parcarea intezisa - "amenda cu un pliant" DoruM29 DoruM29 Buna ziua, am avut masina parcata pe o strada cu indicatoare de Parcarea Intezisa. Am gasit in prabriz un \"pliant\" de la Politia Rutiera, pe care sunt ... (vezi toată discuția)