mai este valabil un contract de comodat in situatia in care unul comodanti a decedat? contract a fost semnat de sot si sotie cu valabilitate pina in anul 2025.intre timp unul dintre cei doi (sotul) a decedat si in urma succesiunii, imobilul are propietari pe sotia supravituitoare si fiica acesteia.
nu sint scrise clauze de reziliere in situatia decesului unuia din comodanti.singura conditie de rezilere din contract este in situatia in care cei impumutati dau alta destinatie locuintei sau desfasoara fapte imorale.in situatia in care mama imi face act de donatie al acestui imobil,semnatarii acestui contract de comodat nu mai sunt propietarii imobilului . in aceasta situatie eu pot sa vand aceasta propietate?
Dvs in calitate de comodatar, asteptati sa vedeti daca vi se solicita ceva si de la cine. In speta, se pune problema ca sotia mostenitoare nu mai are cota pe care o avea la incheiarea contractului si daca mai poate dispune de bun. Probabil ca acum are o cota mai mare, adica jumatatea ei, si in plus, o parte mostenita de pe urma sotului decedat. Asa incat, se pune problema daca poate da in comodat bunul, raportat la cota pe care o are. Este o discutie intreaga dupa cum vedeti si este necesar sa se stie situatia concreta in mod clar, altfel putem doar sa presupunem si nu putem sa dam un raspuns corect.
Cat priveste partea a doua a intrebarii, cea cu mama si semnatarii acestui contract, nu se intelege ce vreti sa intrebati.
mama ,renuntand la cota mostenita de pe urma sotului decedat, detine jumatate si eu jumatate, in cazul in care mama imi doneaza partea ei si eu devin unic propietar. in aceasta situatie e pot vinde imobilul?,