avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, De putin timp am achizitionat impreuna cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, De putin timp am achizitionat impreuna cu sotia un ...

Buna ziua,
De putin timp am achizitionat impreuna cu sotia un imobil. S a achitat o suma avans, restul pana la valoarea finala se achita in rate egale timp de 20 de ani.
Intrebarea mea este in cazul unui divort, ce ii revine ei mai exact? Avand in vedere ca acel avans a fost achitat din banii mamei, pt care am un act la notar in care se specifica acest lucru.
Intrebarea este mai mult pt linistea mamei :)
Buna ziua,4
In cazul unui divort, se desface casatoria. Divortul nu are legatura cu "ce-i revine" din imobil.
Pentru a afla "ce-i revine", urmeaza ca dupa pronuntarea hotararii de divort, sa depuneti o noua actiune avand ca obiect partajul bunurilor comune.
Bunurile comune sunt formate din pasiv si activ.
Astfel in cazul dvs. imobilul se prezuma ca a fost contributie in cote egale, iar creditul contractat se prezuma la fel.
Daca puteti dovedi ca avansul a fost achitat din bani proprii si nu bani comuni, atunci cota dvs. se va majora cu suma respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Simona RR Simona RR Buna ziua, Am urmatoarea problema. Intentionez sa depun actele de divort. In timpul casatoriei am cumparat impreuna cu sotul un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar sau juridic? laura barab laura barab Buna ziua! Doresc sa stiu ce sa fac? Partaj voluntar sau juridic? Am divortat amiabil de sotie, dar imi cere o suma de bani , care mi se pare prea mare. In ... (vezi toată discuția)
Partaj LuizaCiolcan LuizaCiolcan buna ziua, Sunt casatarita de peste 10 ani,avem ca posesiuni un apartament si o casa dobandite in timpul casatoriei. Sotul meu este cel care a platit ... (vezi toată discuția)