avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Am primit sentința de divorț definitivă. Că să ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Am primit sentința de divorț definitivă. Că să mă căsătoresc ...

Am primit sentința de divorț definitivă. Că să mă căsătoresc din nou trebuie să îmi fac întîi buletin pe numele de fată sau pot merge direct doar cu certificatul de naștere și cu sentința de divorț la primărie că să mă căsătoresc și să port numele soțului nou fara a mai face buletin pe nume de fată.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:33, 8 Aprilie 2022
daca prin divort ati ales sa va pastrati numele sotului, acesta e numele dumneavoastra. daca ati ales sa reveniti la numele dinainte de casatorie, verificati la starea civila daca este obligatorie schimbarea.
Daca in urma divortului ati ales sa reveniti la numele de fata va trebui ca mai intai sa va schimbati actul de identitate pe numele de fata si doar apoi sa va casatoriti. Dupa care, daca veti opta la casatorie sa treceti pe numele noului sot va veti schimba din nou actul de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua acum 3 ani in urma am divorțat si am ramas cu numele ... Mihaela Arustei Mihaela Arustei Bună ziua acum 3 ani in urma am divorțat si am ramas cu numele fostului soț.El nu este de acord sa ai port numele si nu are cine să mă ajute să îmi ... (vezi toată discuția)
Căsătorie în penitenciar Simonadobrin Simonadobrin Am divorțat în Spania dar încă nu am schimbat buletinul.pot depune actele pt cununie viitorul soț (care e in penitenciar) cu sentința definitivă de ... (vezi toată discuția)
Revenire la numele anterior inainte de recasatorie? slaura slaura Buna ziua, Datele problemei sunt urmatoarele: am depus cererea de divort in noiembrie 2010, decizia definitiva am primit-o in ianuarie 2012, urmeaza sa o ... (vezi toată discuția)