avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua, am cumparat de curand o casa ,vecinul din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua, am cumparat de curand o casa ,vecinul din dreapta ...

buna ziua,
am cumparat de curand o casa ,vecinul din dreapta are gradina imprejmuita cu gard de sarma iar pe acel gard a pus de curand un material din acela verde de umbrire.Pe toata lungimea gradinii mele imi produce o umbra de cca 3.4 m inaltime x 25 m lungime,ceea ce rezulta o suprafata de 85 mp care nu ii mai pot folosi.Ce pot face in acest caz? exista vreo lege care sa ma poata ajuta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: miha50andreea , utilizator 15:13, 21 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca gardul este ridicat la inaltimea prevazuta de lege, atunci nu puteti face nimic. Vecinul dvs. prin aplicarea acelui material pe gard a avut intentia de a limita posibilitatea celorlalti de a ii observa curtea. La fel de bine, vecinul putea sa darame gardul de sarma si sa construiasca un gard de beton.
Va multumesc pentru raspuns.Inaltimea prevazuta a gardului este de 2 m?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi de maxim 2m.
multumesc frumos,se poate inchide discutia ,am primit raspunsul pe care il cautam

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprejmuire proprietate jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Exista vreun regim de inaltime al unui gard care desparte 2 proprietati? Vecinul meu a construit in partea de sud, chiar pe mejdina, un gard care ... (vezi toată discuția)
Legislație gard vecini UnOmRezonabil UnOmRezonabil Am curtea împrejmuită cu un gard din cărămidă, de 30cm grosime, si 1,80 înăltime, construit în întregime pe proprietatea mea, este al meu în ... (vezi toată discuția)
Gard gradina alexi alexi Locuiesc in Banat, iar la noi casele sunt lipite unele de altele la strada si se prelungesc de obicei cu o curte si uneori cu o mica gradina de ... (vezi toată discuția)