avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut, mama mea nu este deplasabila si trebuie sa ii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut, mama mea nu este deplasabila si trebuie sa ii fac actualizare ...

Salut, mama mea nu este deplasabila si trebuie sa ii fac actualizare de date la BCR. Este constienta, vorbeste, vede, doar ca nu se poate deplasa. A incercat sa isi faca actualizarea de date la telefon dar ne-a spus ca nu se ia in considerare si ca trebuie sa facem procura la notar. Cum se procedeaza? trebuie sa aduc notarul acasa ?as vrea sa ii fac card si cont internet banking . Mentionez ca eu sunt imputernicit pe contul ei de 10 ani dar asta nu are niciun sens.

raluk0207 a scris:

Pare mai degraba ca incercati sa convingeti notarul, decat banca.
De ce banca e de inteles in aceasta solicitare, care poate fi facuta si telefonic, iar notarul, nu?

Am facut treaba asta telefonic si au solicitat procura sau sa se prezinte ea la banca(am specificat asta de prima data) Eu nu stau in Romania si cand vin ma lovesc de o birocratie anii '90. Chestia asta se poate face si cu apel video de exemplu.
Va multumesc pt raspuns dar nu mai raspund pt ca o dam in suspiciuni fara sens.
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si la dosarul mamei dvs, ce se pastreaza? Caseta video?
Poate maine mama se inzdraveneste si sustine ca nu a vorbit niciodata prin video, la banca.
Vorba volat, scripta manet.

raluk0207 a scris:

Si la dosarul mamei dvs, ce se pastreaza? Caseta video?
Poate maine mama se inzdraveneste si sustine ca nu a vorbit niciodata prin video, la banca.
Vorba volat, scripta manet.

in alta ordine, niciun notar nu se deplaseaza la domiciuliu in Romania in contextul pandemiei, este lege data, am si uitat de ea. Banca ma pune sa fac ceva care legal nu pot sa fac. Ma refer la apel video la notar ca sa fac procura respectiva si cu ea sa ma duc la banca, el sa vada ca este totul in regula. Doamna am impresia ca este nevoie sa va desenez orice. Multumesc Romania.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Martie 2022
BvBerceni, utilizator
Am rezolvat. Se pare ca trebuie sa suni de 7 ori sa dai de un om competent la bcr.
BvBerceni Sunteti un caz fericit! Partenerul meu e olandez si are, mai exact a avut, cont la ing bank. Si a avut de facut plati, ca n-a deschis contul pt. dobanda. A cerut de ,,n" ori un functionar vorbitor de limba engleza, l-au tratat cu indiferenta, nu i-au raspuns la e-mailuri, dar contul i l-au blocat, atat au stiut. Doar ca ing bank ro este o franciza, ,,mama" fiind in Tarile de Jos. A mers la ,,mama" si in cateva ore a rezolvat, fara notar, fara primar! A inchis contul din Romania si si-a transferat banii intr-un cont deschis acasa, la ING Groep N.V. Ce a rezolvat acolo in cateva ore aici n-a putut rezolva intr-un an!

Alte discuții în legătură

Persoana handicap grav - asistență notariala anca@qui anca@qui Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru urmatoarea situatie: matusa mea (sora geamana tata) , varsta 75 ani, incadrata cu grad de handicap grav, ... (vezi toată discuția)
Procura Nestiutorul1 Nestiutorul1 Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie si rog un moderator sa-mi mute subiectul la locul potrivit. Mama este plecata in Spania si ca sa-i pot plati in ... (vezi toată discuția)
Procurara notariala marea britanie pentru banca romania alextranced alextranced Buna seara, Mama mea doreste sa-mi faca o procura pentru contul ei bancar deschis la o banca din Romania pentru toate tipurile de operatiuni, Ea este de mai ... (vezi toată discuția)