avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor

Bună ziua! :)
Îmi cer scuze pentru deranj ...
V-as ruga mult dacă mă puteți ajuta cu un răspuns... Sunt divorțată de aproape 2ani,avem 2copii, custodia comuna.Parintii mei nu mă pot ajuta la creșterea acestora și îngrijirea lor în timpul în care sunt la serviciu, deoarece mama a murit de in an jumate și tata este invalid... Așadar fata stă la tatăl ei și cel mic mai mult la bunicii din partea tatălui.Anul trecut am fost plecata in Italia la munca având încredere în fostul soț că nu va acționa în instanță pentru custodia copiilor,însă nu am reușit să îmi plătesc toate datoriile cu care am rămas în urma divorțului. As fi vrut sa plec și anul acesta pentru a scăpa de ele deoarece din salariu mi se retine 50%. Dar fostul soț nu vrea să îmi dea acordul decât dacă îi dau custodia totala asupra copiilor, lucru pe care nu pot să îl fac,nu pot să renunț la copii mei. Oare nu se poate face nici un act prin care sa pot pleca fără ca el sa nu îmi poată lua copii? pentru că deja mi-a spus că dacă plec o sa deschidă proces pentru custodie totală. Va rog mult sa mă ajutați.
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
BoldorA, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 23 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresați instantei de judecata cu o cerere privind delegarea autorității părintești asupra copiilor pentru o perioada de 1 an de zile.
La sfârșitul acestei perioade minorii revin în grija dvs.
Contactați un avocat sa va sprijine în acest demers.
Va mulțumesc mult pentru sfat
Nu va trebuie acordul sotului pt a pleca.
Prin hotarare, unde s-a stabilit locuinta copiilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatal refuza sa colaboreze in vederea aducerii minorilor in italia kiwiutza kiwiutza Divortata cu 2 copii minori(12 si 17 ani)nu reusesc sa conving tatal copiilor sa accepte plecarea copiiilor in Italia.Mentionez ca nu ne ajuta cu nimic,nu ... (vezi toată discuția)
Buna seara sunt divorța de fostul șot in urma divorțului cei ... Anda37 Anda37 Buna seara sunt divorța de fostul șot in urma divorțului cei avem custodie comuna la cei trei copii dar că băieți au domiciliul la el iar fata la mn!Unul ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minori, custodie exclusivă Arcadia1 Arcadia1 Buna ziua!Prietena mea are 2 copii(fetita 1 an,băiețel 2ani jumate).Ea este din Rep.Moldova insa locuiește cu soțul in România.Doreste sa se despartă de ... (vezi toată discuția)