avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Care sunt viciile care duc la anularea unui contract ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Care sunt viciile care duc la anularea unui contract de mandat?



Buna seara! Care sunt viciile care duc la anularea unui contract de mandat? Concret: contractul de mandat, semnat de presedinte si membrii comitetului executiv al asociatiei de proprietari, a fost prelungit prin act aditional semnat de membrii comitetului executiv, presedintele dandu-si demisia din motive personale, in scurt timp dupa alegeri. Ulterior s-a constatat ca membrii comitetului executiv care au semnat actul aditional, erau doar proprietari, care semnase adeziunile pentru a fi membrii ai asociatiei, dar nu erau inregistrati la grefa judecatoriei. In aceste conditii, clauzele contractului de mandat, prelungit cu act aditional sunt valide? Multumesc!

Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: hob , utilizator 14:46, 24 Februarie 2022
pentru cine a fost facut mandatul?prelungirea unui mandat este facuta in baza votului din AG.....com ex. nu poate decide o astfel de prelungire

nu este necesara actualizarea la judecatorie in cazul modificarilor ce privesc membrii com ex
Mandatul a fost facut pentru cenzor. S-a luat acordul proprietarilor cf art 50 (2) din Legea nr 196/2018 "b) în baza declarațiilor scrise și semnate ale fiecărui proprietar." Dar, asa cum am scris "Ulterior s-a constatat ca membrii comitetului executiv care au semnat actul aditional, erau doar proprietari, care semnase adeziunile pentru a fi membrii ai asociatiei, dar nu erau inregistrati la grefa judecatoriei. In aceste conditii, clauzele contractului de mandat, prelungit cu act aditional sunt valide? Multumesc!"
este valid atata timp cat cenzorul este proprietar si in contractul de mandat s-au respectat termenii discutati/votati in AG(de ex remuneratia)

la judecatorie se fac doar modificarile referitoare la statut si proprietari/membri(proprietari care depun ulterior cererea
de adeziune sau cei care devin ulterior proprietari prin vanzarea ap de catre actualii membri)
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
hob, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire mandat presedinte asociatie calistita calistita va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca se poate: in cadrul unei asociatii de proprietari, presedintele, are contract de mandat pe un an. in contract scrie ... (vezi toată discuția)
Modificare numar membri comitet executiv emilia160189 emilia160189 Buna ziua, Un comitet executiv este format din 5 membri inca de la infiintarea Asociatiei de proprietari. Numarul membrilor nu figureaza in statut sau in ... (vezi toată discuția)
Presedinte de asociatie CosminA82 CosminA82 Buna ziua ! As dori sa va intreb daca este obligatoriu ca in fiecare adunare generala anuala sa se faca alegeri pentru presedinte.Mentionez ca eu ca si ... (vezi toată discuția)