avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare act donatie. In urma decesului tatalui meu, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare act donatie. In urma decesului tatalui meu, la succesiune, ...

Revocare act donatie. In urma decesului tatalui meu, la succesiune, sora si mama mea au renuntat la dreptul lor succesoral in favoarea mea, facandu-se la partajare act de donatie pentru mine,fara a avea pretentii ulterioare de la mine. In urma unor conflicte aparute intre mine si sora mea, aceasta m-a amenintat ca va merge sa "sparga" acel act de donatie catre mine. Se poate face acest lucru? Mentionez ca acest act de donatie s-a facut la data de 31.01.2022. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
Ana-maria11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana-maria11 , utilizator 21:24, 24 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu înțeleg.
În primul rand, nu exista renunțare "în favoarea cuiva". Se renunță pur și simplu.
În al doilea rand, dacă sora si mama au renunțat la succesiune, înseamnă că dvs ați rămas unic moștenitor al tatălui.
La ce partaj va referiți? Ca partajul se încheie între mai mulți coproprietari. Or, dvs ați spus că mama și sora au renunțat.
În al treilea rand, cine și ce anume v-a donat?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
aceasta m-a amenintat ca va merge sa "sparga" acel act de donatie catre mine. Se poate face acest lucru?

din pacate pt ea, nu se poate, donatia e irevocabila, va da in judecata degeaba.
in realitate, sora si mama nu au renuntat, ci au acceptat mostenirea, in calitate de proprietari v-au si donat, altfel, sora nu avea ce sa va doneze.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2022
gi-jane2, moderator
Este vorba despre un apartament,din care, conform succesiunii mama avea 50%, sora 25%, iar eu 25%. La succesiune s-a facut partajarea fiecaruia in functie de partea sa din proprietate, ceea ce este partaj, din catr mi s-a spus.Fiecare a primit certificat de mostenitor pentru cota parte din imobil. Apoi mama si sora mea au renuntat la partea lor din proprietate si mi-au donat mie partea lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si renuntare la succesiune paulanca paulanca Bunà ziua, Tatàl meu a decedat in luna februarie, mosteitori legali sunt mama mea (sotia defunctului) si eu unicul copil, precizez cà am o doar sorà numai ... (vezi toată discuția)
Succesiune apartament dupa deces tata, noi copiii dorim ca mama sa aiba casa toata pe numele ei si noi sa mostenim doar cand decedeaza ea noidoi noidoi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o problema legala. Tatal meu a decedat in august si mama vrea sa faca succesiunea. Este vorba de un apartament pe care mama ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte un apartament, ca mostenire Anuca_TS Anuca_TS Buna ziua, am doua intrebari pt.specialistii acestui site: 1. Cum se imparte valoarea unui apartament mostenit de trei frati buni (de mama si de tata) si doi ... (vezi toată discuția)