Buna ziua,
Soțul meu a decedat după ce a avut covid, cand a murit era negativ, testul facut de spital, si am o intrebare: pot beneficia de pensie de urmaș, el fiind salariat înainte să moară. Eu lucrez , dar daca renunț la serviciu pot beneficia de pensie de urmaș, mentionez ca am avut împreună 31 ani de căsătorie. A decedat acum 1 an si 2 luni.
Multumesc!
Câți ani aveți lucrați, și ce vârstă aveți acum`? E mai rentabil să primiți pensia dvs de drept, decât pensia de urmaș, pentru că urmașul primește 50% din cât ar fi avut pensie titularul.
Nu puteți ieși la nici un tip de pensie pentru că nu aveți vârsta legală de pensionare.
Veți alege atunci dacă optați pentru peensia dvs de drept, sau pensie de urmas.
Dar v-am spus mai sus, că va fi mult mai mare pensia dvs de drept comparativ cu 50% pensia de urmaș.
Dacă aveți abia 55 de ani, mai aveți până la pensie vreo 9 ani, daca nu veți alege să ieșiți pa pensie anticipată pe la 59-60 de ani..
Pensie de urmas
monicah
BUNA
Va rog daca se poate sa-mi raspundeti ,sotul meu a fost pensionar si a decedat, eu am 50 de ani si am o fetita la scoala de 18 ani as putea sa beneficiez ... (vezi toată discuția)