avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Fratelui meu i s-a inchis azi contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Fratelui meu i s-a inchis azi contractul de munca ...

Buna ziua,

Fratelui meu i s-a inchis azi contractul de munca fara ca el sa fi semnat cerea de demisie sau orice alt act care ar dovedi ca el accepta concedierea. Contractul de munca specifica clar ca el trebuie sa stea in preaviz 21 de zile insa angajatorul nu a acceptat ca el sa mai ramana in preaviz. A lucrat in acest loc timp de 5 luni.
Care ar fi pasii de urmat in acest caz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 9 Martie 2022
Cu ce articol i s-a incetat contractul individual de muncă?
cu articolul 55, litera (b)
În acest caz, nu se acorda preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie art 79 iulia27 iulia27 Buna seara. Am semnat cererea de demisie in baza art. 55 dar angajatorul nu a dorit sa-mi dea cerea semnata si de el, si m-a trimis la plimbare fara sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Cerere incetare cim cu acordul partilor neaprobata kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o parere. In cazul in care un angajat trimite catre angajator prin fax cerere de incetare Cim cu acordul partilor, iar ... (vezi toată discuția)
Demisie aangy20 aangy20 Buna seara, Vineri 15.10.2010 mi-am depus demisia cu acordul partilor (L 55, lit b.) dar am uitat sa specific nr de zile de preaviz stabilit verbal cu ... (vezi toată discuția)