avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana care mi-a blocat intrarea in institutia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana care mi-a blocat intrarea in institutia publica

Buna ziua, o persoana mi-a blocat intrarea intr-o institutie publica, izbindu-ma, lovindu-ma si punandu-se in dreptul portii si apoi al usii ca sa nu pot intra. Se poate incadra la lipsire de libertate in mod ilegal, intrucat nu m-a lasat sa ma deplasez liber unde doream? Trebuie plangere prealabila in termen de 3 luni sau se urmareste din oficiu infractiunea, chiar daca se depaseste termenul?
Va multumesc din suflet pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:46, 27 Februarie 2022
O persoana? Ce persoana?
O persoana fizica care nu dorea ca eu sa ma deplasez in acea directie, in acea cladire. Ma intereseaza daca blocarile repetate, prin agresiuni, se incadreaza la lipsire de libertate in mod ilegal, va rog. Pentru ca nu mi-a lasat libertatea sa ma deplasez cum am dorit eu, cand am dorit eu, agresandu-ma.
Pentru a va oferi un raspuns trebuie sa evaluam continutul constitutiv concret al infractiunii de Lipsirea de libertate, sens in care va rugam sa ne spuneti care este vatamarea pe care ati suferit-o si care este mobilul, dar mai ales scopul pentru care a actionat persoana care v-a agresat pe dvs. In plus, sa ne spuneti daca va cunosteati inainte cu persoana respectiva, si daca persoana exercita un serviciu de interes public, dar si, daca ora la care dvs doreati sa patrundeti in cladire era in timpul programului de lucru al institutiei sau in afara programului de lucru ori daca accesul in cladire era restrictionat din diferite considerente legale. Trebuie stabilita in mod concret situatia de fapt, precum si imprejurarile in care s-ar fi savarsit presupusa fapta. Spre exemplu, daca persoana care v-a restrictionat accesul facea parte din fortele de ordine publica sau de mentinere a pacii, atunci, in speta, exista asa numitele cauze justificative, posibil sub forma cauzei reglementata de art 21 cod penal, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, sens in care este inlaturat caracterul penal al faptei comise.
Va multumesc pentru interesul acordat subiectului.

Vatamarea suferita a fost de lovituri si blocari de deplasare din partea persoanei care m-a oprit in mod intentionat ca sa imi opreasca deplasarea catre institutie, in mai multe randuri, pana la intrarea in cladire. Scopul sau a fost sa ma blocheze pentru ca filmam o alta persoana care intra in acea cladire, inclusiv mi-a lovit telefonul cu care filmam. Este vorba de o institutie publica, era in timpul programului de lucru, iar persoana care m-a agresat nu este din forte de ordine sau garda de corp, ci simpla persoana care insotea persoana filmata de mine, nu exercita niciun serviciu public. Le cunosteam pe ambele persoane dinainte.

M-ati intrebat de mobil, dar la ce va referiti? Nu inteleg termenul.

Va rog sa imi spuneti daca au trecut peste 3 luni de la acel moment, macar pentru lipsire de libertate ii pot face sesizare? Se urmareste din oficiu?

trandafir2 a scris:

Pentru a va oferi un raspuns trebuie sa evaluam continutul constitutiv concret al infractiunii de Lipsirea de libertate, sens in care va rugam sa ne spuneti care este vatamarea pe care ati suferit-o si care este mobilul, dar mai ales scopul pentru care a actionat persoana care v-a agresat pe dvs. In plus, sa ne spuneti daca va cunosteati inainte cu persoana respectiva, si daca persoana exercita un serviciu de interes public, dar si, daca ora la care dvs doreati sa patrundeti in cladire era in timpul programului de lucru al institutiei sau in afara programului de lucru ori daca accesul in cladire era restrictionat din diferite considerente legale. Trebuie stabilita in mod concret situatia de fapt, precum si imprejurarile in care s-ar fi savarsit presupusa fapta. Spre exemplu, daca persoana care v-a restrictionat accesul facea parte din fortele de ordine publica sau de mentinere a pacii, atunci, in speta, exista asa numitele cauze justificative, posibil sub forma cauzei reglementata de art 21 cod penal, exercitarea unui drept sau indeplinirea unei obligatii, sens in care este inlaturat caracterul penal al faptei comise.

Lipsirea de libertate în mod ilegal nu se urmareste la plangerea prealabila, deci nu sunteti tinut de termenul de 3 luni.
Notiunea de mobil, adica motivul infractiunii, adica de ce ar fi savarsit faptuitorul fapta penala, este un element care se analizeaza in cazul cercetarii infractiunilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perversiune sexuala lepadatu lepadatu fapta medicului ginecolog care, pentru ratiuni ce tin de placerea sexuala, constrange o pacienta majora sa isi introduca in gura un obiect de forma falica si ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de lipsire de libertate csty csty -se retine si daca in momentul cand o persoana este acostata pe strada,dusa intr-un autoturism si la scurt timp eliberata? (vezi toată discuția)
Santaj / amenintare letuta letuta Acum catva timp am avut o perioada mai putin fericita in relatia cu sotul meu si am acceptat o aventura de o noapte cu un coleg de serviciu.Desi ii spusesem ca ... (vezi toată discuția)