avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: exista ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: exista scurgeri ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: exista scurgeri si infiltratii majore de apa si reziduuri pe palfonul wc-ului de serviciu, chiar in zona conductei de evacuare. Fisura se pare ca este in portiunea dintre vecinul de deasupra si mine. La o constatare efectuata de catre un instalator, mi-a fost recomandat sa schimb toata teava verticala care trece prin apartamentul meu (prin wc de serviciu), odata cu reparatia. Presedintele Asociatiei de Locatari mi-a spus ca eu voi plati inlocuirea conductei si a intregii reparatii. Eu credeam ca este proprietate comuna teava verticala de evacuare, deoarece deserveste mai multe apartamente. Mentionez ca lunar exista o cota pt fondul de reparatie in factura intretinerii. Va pot trimite poze sau orice alte info.
Astept un raspuns
Multumesc
Teodor
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:41, 27 Februarie 2022
Presedintele, alesul dvs. nu cunoaste prevederile legii nr. 196/2018, cu privire la reparatiile ce se efectuiaza pe proprietatea comuna.
Acum, daca chiar aveti bani pentru achitarea reparatiilor, chiar nu inteleg atitudinea lui.
Asadar, mergeti la asociatie si solicitati conducerii asociatiei sa se implice in problema expusa. Dvs. aveti dreptate 100% cand afirmati ca reparatia pe spatiile comune trebuieste efectuata prin asociatie, iar chel;tuielile cu reparatia conductei , cat si a celorlate reparatii aditionale, se vor efectua prin asociatie.
Daca presedintele refuza implicarea in continuare, incercati sa discutati cu administratorul - care cunoaste mai bine legislatia, ori discutati cu alt membru al com. executiv.
Acest presedinte merita schimbat din functie sau reclamat la Serv. Asociatii de Proprietari din cadrul primariei locale.
Mult succes!
Daca defectiunea este la instalatia verticala,aceasta face pate din instalatia comuna,responsabilitatea asigurarii starii tehnice revenind exclusiv asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa respecte si sa aplice dispozitiile in vigoare sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul asociatiei refuza reparatie coloana ciresel ciresel buna dimineata! o intrebare,va rog. Din cauza apei firbinti,teava de la scurgere din bucatarie,s a indoit,s a scurtat si apoi a iesit din imbinare ,fix de ... (vezi toată discuția)
Teava evacuare wc sparta r_codrescu r_codrescu Teava de evacuare de la wc din apt. meu este sparta si curge la apt. de jos. La mine in baie este uscat iar teava este vizibila in apt. de jos. Cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Conducta de scurgere a apei menajere din baie este bun comun ? theodora_58 theodora_58 Buna ziua, Locuiesc la etajul 3 intr-un apartament proprietate. Cand se foloseste apa la wc-ul si lavoarul de la etajul superior in mascarea din baia mea si ... (vezi toată discuția)