Am cumparat prin licitatie publica un apartament de la Alpha Bank, am solicitat apoi intabularea la cartea funciara,
dar aici mi s-a cerut ,pe langa taxa de intabulare de care stiam eu in valoare de 0.15%, sa aduc si dovada ca a fost platit impozitul pe transfer conform legii 571/2003 codul fiscal.Am solicitat o clarificare a acestei situatii la Administratia finantelor publice a jud Brasov si am primit urmatorul raspuns: ;fostii propietari ai apartamentului trebuie sa plateasca acest impozit cu toate ca eu am achizitionat acest imobil de la banca prin executor bancar ; astfel fostii propietari care, nu numai ca nu au incasat nici un ban, dar si-au pierdut si locuinta ipotecata , nici nu vor sa auda de acest impozit, banca , la randul ei nu vrea sa-l plateasca si nici nu m-a instiintat de acest impozit.
Problema este ca eu nu-mi pot intabula apartamentul fara plata acestui impozit. Va rog sa-mi spuneti si mie ,ce sa fac mai departe,la ce instanta sa apelez ?
Va multumesc anticipat .
Incercati sa solutionati cu banca aceasta problema. Au fost intr-adevar multe discutii daca acest impozit se plateste sau nu si in executare silita. Din cate stiu parerea Finantelor este ca se plateste , deci banca trebuia sa stie si din pretul obtinut sa-l achite.
ar fi o solutie sa achitati si apoi sa chemati banca in judecata pentru a va recupera banii, sau cred ca ati putea chema cadastru ca va refuza intabularea si in acel proces chemati in garantie banca. Consultati un avocat pentru ca porblema nu este foarte usoara.
Multumesc mult de raspuns , dar este timp de pierdut si nervi si credeti-ma ca daca as fi stiut ca intampin atatea probleme, nu m-as mai fi incurcat cu asa ceva,mai ales ca pretul platit a fost apropiat celui de pe piata imobiliara, Cred ca in cele din urma voi plati eu cei 4600 lei numai sa stiu ca am scapat odata de aceste probleme.Solutia cu judecata este buna, dar daca nu am sorti de izbanda,probabil ca bun de plata va fi tot fostul propietar care nu va avea de unde sa plateasca si va trebui sa-l dau si pe el in judecata...Multumesc oricum pentru raspuns !