avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inscriere in sindicat - abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inscriere in sindicat - abuziva

Buna Ziua,
Eu nu sunt in sindicatul societatii de 4 ani (m-am retras voit). La fel ca mine mai sunt inca vreo 30 persoane.
Azi am primit fluturasul de salarii in care am vazut ca mi s-a retinut o suma de bani pentru sindicat. Am mers la seful meu direct si l-am intrebat iar el mi-a spus ca a fost vointa unilaterala a liderului de sindicat, de ai trece pe toti cei care nu erau inscrisi in sindicat. Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:32, 14 Ianuarie 2010
@pakos: este ok.=D>
1. Salariatii neinscrisi in sindicat beneficiaza si ei de negocierile intre sindicat si patronat (conditii de munca, salarii majorate etc) si de aceea trebuie sa contribuie si ei cu o cotizatie, de regula, mai mica decat cotizatia membrilor de sindicat (vezi inteventia colegei @pakos).
2. Salariatii neinscrisi in sindicat nu beneficiaza de unele drepturi acordate exclusiv de sindicat: bilete de tratament, cadouri de 1 Martie, Craciun, Pasti etc., in rest beneficiaza de toate celelalte drepturi castigate, prin negocieri, de sindicat.
3. In CCM la nivel de unitate sunt precizate sumele cu care cotizeaza salariatii neinscrisi in sindicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Negociere ccm- unitate sindicalistul sindicalistul care este termenul maxim pentru negocierea unui contract colectiv de munca ??????????????? este vreo prevedere in acest sens????????????? (vezi toată discuția)
Negociere ccm la nivel de unitate nasale nasale Daca la nivelul aceleasi unitati, s-au constituit doua sindicate reprezentative, patronul este obligat sa negocieze semnarea CCM in acelasi timp cu amandoua ... (vezi toată discuția)
Negociere clauze ccm la nivelul unitatii Patience Patience Pentru negocierea clauzelor CCM - act aditional la CCM existent la nivelul unitatii, convocarea se face doar pentru Reprezentantii salariatilor sau si pentru ... (vezi toată discuția)