Bună ziua!
Am o problemă cu dovada plății chiriei.
Am fost chemat în instanta pe 8 martie pentru a evacua un apartament, dar pana pe 8 martie apartamentul o sa fie evacuat deja.
Problemă este ca dumneaei a specificat în citație ca vrea plata costurilor de întreținere, ceea ce e clar că au fost plătite pana acum, dar ea a spus acolo ca vrea sa se mute în apartamentul ei, pentru ca ultimul contract de închiriere s-a finalizat în 2016. Și este adevărat, dar dumneaei nu a mai vrut sa facem un alt contract pana acum, și am plătit chiria fără contract, și fără sa ii cer vreo chitanță, sau sa scriu undeva și este greșeala mea.
Cum pot sa dovedesc în instanță ca eu am plătit din 2016 pana acum chiria, ca este normal ca nu ma tinea nimeni din 2016 pana în 2022 gratis fără sa plătesc niciun ban în apartamentul lor. Și ultimul contract, cel din 2016, avea chiria de 15 lei.
De ce? Pentru ca ea nu voia sa plătească prea mult la impozite.
Va mulțumesc!
Chiar daca ultimul contract semnat s-a finalizat in 2016, prin faptul ca ati continuat sa stati in apartament, iar proprietarul nu v-a interzis acest lucru, s-a considerat incheiat un nou contract in mod tacit. Acest procedeu se numeste tacita relocatiune, ceea ce inseamna ca acel contract anterior s-a prelungit in mod automat, in aceleasi conditii, doar ca pentru o perioada nedeterminata.
Daca dvs ati platit singur intretinerea, ar trebui sa aveti dovasa achitarii acestor sume.
Daca nu le mai aveti, puteti solicita sa faca proprietarul dovada platii de catre el banilor.
Probabil ca termenul pentru depunerea intampinarii a trecut si sunteti decazut din a mai formula cereri si exceptii, insa la primul termen puteti sa va aparati impotriva a ceea ce solicita proprietarul.
Evacuare comodatar
D1d0n
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati cu cateva informatii daca se poate, va rog.
Situatia este urmatoarea :
In anul 2014, am incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)