Buna ziua!
Am situatia urmatoare: la firma in care lucrez, salariatii sunt platiti prin avans si lichidare, avansul pe data de 15 a lunii curente, iar lichidarea la finalul lunii curente. Administratorul societatii decide sa plateasca concediile medicale atunci cand recupereaza banii de la Casa de Sanatate. Cum ar trebuie sa se procedeze in situatia in care un salariat aduce un concediu medical dupa data de 15 a lunii ? Daca introduc concediul medical si avansul in statul de plata, restul de plata mi-l da cu minus. Este normal ? sau cum se procedeaza in astfel de cazuri ? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !
luminita29
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu aveti cum sa platiti concediul medical atunci cand se recupereaza banii de la CAS. Concediile medicale se vor plati la datele stabilite in Contractul individual de munca. In cazul dvs la lichidarea lunii o data cu restul drepturilor banesti.
luminita29
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
OUG 158/2005 ART 36 alin 3
(3) Plata indemnizaţiilor se face lunar de către:
a) angajator, cel mai târziu odată cu lichidarea drepturilor salariale pe luna respectivă, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. A;
*) Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018.
b) instituţia care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj, până la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical;
c) casa de asigurări de sănătate, până la data de 10 a lunii următoare celei pentru care s-a acordat concediul medical, pentru asiguraţii prevăzuţi la art. 1 alin. (1) lit. B şi alin. (2), precum şi pentru persoanele prevăzute la art. 23 alin. (2) şi la art. 32.
*) Prevederile se aplică începând cu veniturile aferente lunii ianuarie 2018.
Refuzul platii cm
RocsanaP
Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta si pe mine, eu sunt in CM de o luna pentru risc de sarcina, cand am fost sa imi iau salariul mi-au spus ca nu ... (vezi toată discuția)