avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suntem 3 surori. eu nu am mostenitori directi. Am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suntem 3 surori. eu nu am mostenitori directi. Am facut testament ...

suntem 3 surori. eu nu am mostenitori directi. Am facut testament cu clauza de ingrijire in favoarea unei surori. Vreau sa stiu daca cea de-a treia sora poate ataca testamentul si daca este mostenitoare rezervatara a mea
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:03, 28 Februarie 2022
surorile nu sunt mostenitori rezervatari, puteti da sau lasa cui vreti.
Am facut testament cu clauza de ingrijire

adica cum?
am specificat ca sora mea in conditiile in care sunt in incapacitate de a ma descurca singura sa ma ajute9 sa ma duca la doctor,sa-mi cumpere medicamente,sa-mi faca mincare . Este legal aceasta clauza?
pai, nu ca prin testament ii lasati dupa moarte, el, testamentul se deschide dupa moartea dvs, deci cand sa va mai ingrijeasca ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa las testament? tut tut As putea sa las un testament pentru nepoata mea in cazul in care eu nu am copii si nu am fost casatorita? As dori sa ii las ce am eu si testamentul sa nu ... (vezi toată discuția)
Este valabil un testament daca e semnat de testator si de cel ce primeste? zyna zyna s-a facut un testament prin notar a semnat testatorul descifrabil si sub semnatura lui a semnat si cel ce primeste mostenirea este valabil testamentul? (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)