avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumparat acum 2 ani o casa, iar distanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumparat acum 2 ani o casa, iar distanta fata de ...

Buna ziua,

Am cumparat acum 2 ani o casa, iar distanta fata de casa vecinului este de aproximativ 80 cm. Sun cumva pozitionate laterele ambelor case. Gardul intre proprietati este finalizat pana in locul de unde incepe constructia casei noastre, pentru ca accesul in podul nostru se face fix prin acel loc dintre case. La momentul in care am cumparat casa, am intrebat si vanzatoarea si vecinul despre eventuala problema care ar putea aparea in cazul in care vecinul ar dori sa isi construiasca gardul pana in capat si eu nu as mai avea acces la pod. Totul a fost bine si frumos la acel moment, pana acum cand vecinul mi-a zis ca vrea sa continue gardul pana in capat pentru ca, il citez "va folositi prea mult de pod si imi e frica sa nu imi stricati casa cum urcati tot felul de cutii" . Daca isi continua gardul, va fi exact pe langa casa noastra si nu voi mai putea accesa podul. Ce ma sfatuiti ca as putea face in aceasta situatie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cosmina2018 , utilizator 16:52, 3 Martie 2022
Faceți un alt acces in pod pe unde nu încurcați vecinul.Se poate face și în interiorul casei un acces în pod.
Buna,

Mulumesc pentru raspuns.
Credeti ca nu am luat aceasta varianta in calcul? A fost prima!
Din pacate nu avem nici o posibilitate sa mutam accesul in pod; Anul trecut am schimbat acoperisul casei si a fost primul lucru la care m-am gandit.
Acoperisul este in doua ape, asadar din laterale nu avem cum sa facem accesul,iar din fata nu arata bine pentru ca e intrarea principala a casei.
In interior nu ne permite spatiul.
Singura varianta e sa ramana tot acolo unde e acum...
Intre timp vecinul si-a revenit, nu mai vrea sa faca nimic, dar cred ca pana data viitoare cand ia ceva la bord.
De aceea as dori sa stiu ce se poate face dpdv legal, viitorul e incert:)

mitabiciclista a scris:

Faceți un alt acces in pod pe unde nu încurcați vecinul.Se poate face și în interiorul casei un acces în pod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. suntem 8 vecini care locuim intr-un complex de case ... 10messi10 10messi10 Buna seara. Suntem 8 vecini care locuim intr-un complex de case insiruite, dupa cum urmeaza: pe partea dreapta sunt casele, apoi o parcare de 120 mp, pe mijloc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați cu cu. locuim la o casă ... Ioanaardelean154 Ioanaardelean154 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o informație legată de un proces în derulare pentru un pod comun. Locuim la o casă care are curte comună. În ... (vezi toată discuția)
Casa cu etaj si pod construita prea aproape de gardul meu (de hotar ) dandingiurgiu dandingiurgiu un vecin a construit casa cu etaj p+1 si pod inalt aproape de gardul meu cca 40-50 cm fata de gard .Care ar fi trebuit sa fie distantza minima la care ar fi ... (vezi toată discuția)