avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa de marcat, ambulant
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa de marcat, ambulant

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu un raspuns la o intrebare, incurcata pentru mine.

Pentru un PFA/II; Ce trebuie sa se faca atunci cand se presteaza servicii catre persoane fizice, la diferite locatii, gen magicieni, dansatori, animatii pentru copiii, foto, video, etc, din punct de vedere a casei de marcat.
Trebuie declarat ceva special la ANAF?
Se poate lua casa de marcat si mers cu ea in locatia unde e nevoie
Cum se procedeaza?

Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:07, 2 Martie 2022
Trebuie sa eliberati chitanta.
Casa trebuie sa fie conectata la ANAF si cand dati Z se duce automat.
Stiu ca trebuie conectata. Atata timp cat este inregistrata casa de marcat, cum sa se elibereze chitanta? Nu inteleg. Poate ma puteti lamuri
Inregistrarea casei este una, eliberarea chitantei alta.
Cand mergeti la client, pentru plata primita eliberati chitanta.
La sfarsitul zilei, este obligatoriu sa dati Z . Acest Z se va duce automat la ANAF, dar, pentru asta, casa trebuie sa fie conectata la internet si sa poata comunica cu ANAF. Toate casele noi , teoretic, pot comunica cu ANAF-ul.
Pe Z , la sfarsit, va scrie ''send A4203 OK''.
Dvs va referiti la chitanta de la casa de marcat, nu o chitanta scrisa de mana? Din ce spuneti dvs, eu am inteles acum: in urma platii eu eliberez chitanta(bonul fiscal) clientului si la sfarsitul zilei, scot Z, nu scriu o chitanta de mana. Intreb sa vad daca am inteles.

Va multumesc!
Corect!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport x trimis la anaf, in loc de raport z shopwithme shopwithme Daca s-a trimis de pe casa de marcat la sfarsit de zi catre Anaf raportul X in loc de raportul Z si ulterior raportul Z, asa cum era corect, exista ... (vezi toată discuția)
Chitanta persoana fizica ContSters189283 ContSters189283 Buna ziua, as dori sa stiu, daca o persoana juridica, ce detine casa de marcat electronica are voie sa emita chitanta pe persoana fizica atunci cand aceasta ... (vezi toată discuția)
Cum procedam corect in cadrul intreprinderilor individuale Subcinschi Subcinschi Buna ziua, 1. Cum procedam atunci cand lasam bani in casa din ziua precedenta pentru a putea da rest a doaua zi, cum ii batem in casa de marcat, trebuie cod ... (vezi toată discuția)