avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract chirie

Buna ziua!
Vin la dvs cu o intrebare legata de rezilierea unui contract de inchiriere pentru un imobil intre persoane fizice ( eu fiind chiriasul ). Contractul a fost incheiat pe o perioada determinata dar din motive intemeiate vreau sa parasesc locuinta mai devreme.
Intrebarea mea este cum reziliez contractul pentru a nu plati daune - printr-o notificare cu preaviz de 60 zile - desi in contractul de inchiriere scrie clar ca denuntarea unilaterala se face de comun acord cu preaviz de 30 zile?
Si cum aflu daca acest contract este inregistrat la ANAF ? ( pentru eventuale daune )
Care este interesul dv concret sa reziliati contractul de locatiune sau sa verificati daca esste inregistrat contractul la ANAF?
Conform disp in vigoare,proprietarul nu mai are obligatia sa inregistrze contractul de locatiune la ANAF
Pentru rezilere contract,pentru motive intemeiate,notificati oficial locatorul ca incepand cu data X urmeaza sa reziliati contractul
Cu alte cuvinte ati vrea sa turnati la Anaf proprietsrul daca acesta v ar solicita sa platiti.Nu mai trebuie inregistrat contractul asa cum s a spus si anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Clauza in contractul de inchiriere spatiu ContSters75393 ContSters75393 Doresc sa inchei un contract de inchiriere spatiu comercial pe o durata de 3 ani dar am o nelamurire in cazul in care firma nu m-ai da randament pot rezilia ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)