Buna ziua. As dori o informatie privind contractul de confidentialitate. In cazul in care doresc sa plec cu demisie (preaviz de 15 zile) din firma la care lucrez, in actul aditional de incetare a contractului individual de munca, firma introduce anumite clauze de ex. angajatul nu are voie sa se angajeze la o firma concurenta timp de n ani etc. Precizez ca la angajare nu am semnat nici un contract de confidentialitate.
Ce se intampla in cazul in care eu, ca si angajat, nu semnez acest act aditional din simplul fapt ca nu doresc semnarea contractului de confidentialitate care este parte integranta din actul aditional cu toate ca am instiintat firma cu preaviz de 15 zile privind incetarea contractului individual de munca?
Nu se intampla nimic. Ati instiintat firma cu preaviz de 15 zile este suficient. Orice act aditional la cm este necesar sa fie semnat de ambele parti. In urma previzului dvs. firma trebuie doar sa intocmesca decizia de incetare a cm si nu act aditinal. Se pare ca au omis sau s-au gandit prea tarziu la clauza de confidentialitate care trebuia stipulata la inceputul si nu la incetarea cm.
Clauza confidentiala
vany
Angajatorul are obligatia de a anunta salariatul cu 15 zile inainte de semnarea actului aditional in vederea modificarii contractului individual de munca prin ... (vezi toată discuția)