avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de confidentialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de confidentialitate

Buna ziua. As dori o informatie privind contractul de confidentialitate. In cazul in care doresc sa plec cu demisie (preaviz de 15 zile) din firma la care lucrez, in actul aditional de incetare a contractului individual de munca, firma introduce anumite clauze de ex. angajatul nu are voie sa se angajeze la o firma concurenta timp de n ani etc. Precizez ca la angajare nu am semnat nici un contract de confidentialitate.
Ce se intampla in cazul in care eu, ca si angajat, nu semnez acest act aditional din simplul fapt ca nu doresc semnarea contractului de confidentialitate care este parte integranta din actul aditional cu toate ca am instiintat firma cu preaviz de 15 zile privind incetarea contractului individual de munca?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carmen Stoean , Consilier juridic 10:52, 14 Ianuarie 2010
Nu se intampla nimic. Ati instiintat firma cu preaviz de 15 zile este suficient. Orice act aditional la cm este necesar sa fie semnat de ambele parti. In urma previzului dvs. firma trebuie doar sa intocmesca decizia de incetare a cm si nu act aditinal. Se pare ca au omis sau s-au gandit prea tarziu la clauza de confidentialitate care trebuia stipulata la inceputul si nu la incetarea cm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza confidentiala vany vany Angajatorul are obligatia de a anunta salariatul cu 15 zile inainte de semnarea actului aditional in vederea modificarii contractului individual de munca prin ... (vezi toată discuția)
Clauza de neconcurenta alinnicolae alinnicolae Buna seara, Acum mai bine de o luna am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana angajatului de la fostul loc de munca prin restructurarea postului.Am ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca nicolaie.s nicolaie.s Daca angajatorul a modificat contractul de munca, iar pe acesta nu apare semnatura angajatului, este valabil contractul de munca modificat, sau ramane valabil ... (vezi toată discuția)