avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce trebuie la un cvc, daca vanzatorii sunt pers. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce trebuie la un cvc, daca vanzatorii sunt pers. juridice

Buna ziua,

as dori sa va intreb urmatoarea: la incheierea unui contract de vanzare-cumparare, in care vanzatorii (2 pers. juridice) vand un apartament unei pers. fizice, ce acte trebuie sa prezinta la notar? Trebuie cumva justificat ca vanzatorii -firmele lor- nu au datorii la consiliul local sau la finante? In ceea ce priveste apartamentul trebuie un atestat?
Multumesc mult, si va rog sa-mi raspundeti daca pot sa semnam cvc daca firmele au datorii la stat...
Cel mai recent răspuns: Mihaela Luminita VATAVU , Avocat 08:16, 18 Ianuarie 2010
De regula notarii nu cer certificat de atestare fiscala a firmelor. Cer doar certificat fiscal ca impozitul pe cladire este achitat. Acum acest lucru e discutabil pt. ca daca mai au masini, ... sau alte imobile pe care nu e achitat impozitul #-o ghinion, pt. ca nu vor obtine un certificat fiscal de la directia taxe si impozite pe zero!
In rest va trebui extras carte funciara informare cu imobilul pe care vreti sa il cumparati, actul de provenienta al imobilului, CERTIFICATUL FISCAL obligatoriu cu impozitul achitat la zi, macar 1 semestru, ultimele facturi chitante ale utilitatilor, buletine cumparatori, iar de la vanzatori, act constitutiv ale societatilor, stampila, buletinele, cine sunt asociatii sa mearga la semnat, si cate o decizie de la fiecare societate ca Scoietatea XX am hotarat instrainarea imobilului, eventual delegam pe YY (un asociat sau administrator) sa semneze la notar contractul. (Ca sa nu fie obligatoriu sa mearga la notar toti asociatii daca sunt mai multi!)
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns...notarul meu cere tot felul de hartii de la proprietari. As mai dori sa va intreb, in ce caz se considera un contract de vanzare-cumparare nul? (notarul mi-a zis, ca de ex. daca firma intra in faliment in cel mult 120 de zile dupa semnarea contractului, se declara contractul nul, parca nici n-ar fi existat; este adevarat, sau exista vreo lege privitoare la problema asta?). Multumesc anticipat!
Imi pun marea intrebare ce NOTAR a-ti consultat??? #-o
Oare a-ti inteles bine ce a zis? O data semnat contractul la notar, inregistrat la Cartea Funciara, si in 7 zile aproximativ aveti CF-ul pe numele Dvs. persoana fizica, contractul e valabil! Daca el ca notar a verificat toate actele care le-am zis, a vazut ca totul e OK, si nu impiedica vanzarea nimic, ce mai conteaza in ce stare e firma? Daca cineva are pretentii asupra imobilului, este noatat proces in cartea funciara ... acestea sunt impedimente care ar trebui sa va convinga sa nu cumparati asa ceva, normal, nu cumperi nimic ce stii ca altul il pretinde! Dar daca aparent nu exista nimic in neregula, ...
Doar in instanta mai poate ataca cineva contractul si cere nulitatea lui (notarul nici intr-un caz nu il poate anula), si asta pe motive intemeiate, ca ar avea acte ca nu e al societatii, .... sau ce stiu eu ce acte, dar tocmai asta trebuie notarul sa verifice pe cat posibil ca totul e Ok, si o data semnat si inregistrar contractul ...
Daca firma intra in faliment, firmei in contabilitate i-a intrat un "castig" adica contravaloarea pretului pe care il achitati, trebuie sa primiti o factura de la societate ca a-ti cumparat, cu asta isi descarca ei gestiunea ... Cu banii care au intrat daca fuge administratorul , ... asta deja nu va mai atinge pe Dvs. e raspunderea lui ...
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
In legislatia insolventei exista o asa-numita "perioada suspecta" anterioara starii de insolventa. Actele juridice incheiate de societate in aceasta perioada pot fi anulate (nu automat) daca au contribuit la atragerea starii de insolventa, cu alte cuvinte daca sunt frauduloase. Nu vad cum s-ar putea anula vanzarea unui imobil la pretul pietei... Practic in patrimoniul societatii exista aceeasi valoare, numai ca sub alta forma, deci ar trebui sa fie o operatiune neutra din punctul de vedere al posibilei insolvente.
andreea are dreptate, este vb doar de o inlocuire...patrimoniul nu a scazut, doar ca a fost inlocuit cu un bun cu altul
X-(:O
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator

Alte discuții în legătură

Doresc sa cumpar apartament murphy_04_09 murphy_04_09 Vreau sa cumpar un apartament. Vanzatorul nu mi-a zis ca este sediu de firma. Am fost la un notar public si acesta a obtinut extras de carte funciara pentru ... (vezi toată discuția)
Societate straina vrea sa vanda cladire din romania Altheea Altheea Buna ziua, Ma intereseaza ce acte sunt necesare pentru vanzarea unei cladiri din Bucuresti a carei proprietara este o companie straina. In afara de procura ... (vezi toată discuția)
Ce acte imi trebuiesc pentru cumpararea unui apartament pe persoana fizica de la o firma? 24-ZZZ 24-ZZZ Buna seara! Sunt recunoascatoare ca pot sa ma adresez pe acest forum pentru a primi lamuriri. Este vorba despre un apartament pe care vreau sa-l cumpar de la ... (vezi toată discuția)