avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul de mostenire al concubinului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul de mostenire al concubinului

Buna ziua. Am si eu o problema de care se loveste mama mea.
Bunica mea a trait cu un domn timp de 16 ani, fara a se casatori cu acesta. Ea a avut in proprietate un apartament de 2 camere. Spun a avut pentru ca a decedat acum 2 ani. Dupa decesul bunicii au inceput problemele.Acest domn, pot sa-i spun concubin, a inceput ,impreuna cu fiul lui dintr-o casatorie anterioara, sa ne ameninte ca si el are dreptul le proprietate, respectiv apartamentul de 2 camere. Tin sa mentionez urmatoarele:
- bunica are 2 fete, respectiv mama mea si matusa mea
- bunica mea nu a fost casatorita cu acest domn si nici nu au avut copii impreuna
- dupa decesul bunicii mele, s-a facut succesiunea la notar, matusa mea renuntand la succesiune, mama devenind unica succesoare
- domna notarita stia de concubin si ne-a spus ca nu are nici un drept asupra proprietatii, astfel incheindu-se succesiune.
Intrebarea mea este daca acest domn, concubin, are dreptul de mostenire asupra proprietatii?
Concubinul impreuna cu fiul acestuia, dintr-o casatorie anterioara, ne tot baga in fata termenul de uzucapiune.Imi puteti explica cum se aplica aceasta uzucapiune, avand in vedere ca au trait impreuna 16 ani?
Cel mai recent răspuns: aqihito , utilizator 15:13, 9 Septembrie 2006
La apartament nu au nici un drept. Problema este daca a facut imbunatatiri in acea locuinta, daca are chitante si poate dovedi. Atunci, poate introduce actiune in instanta pentru a putea fi despagubit.
uzucapiunea in situatia data este o poveste

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ... Stoflea Stoflea Bună ziua. Mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ne-a lasat prin testament (făcut încă înainte de 1990) mie și unei nepoate, apartamentul ... (vezi toată discuția)
Succesiune Marian_Marian10 Marian_Marian10 Buna ziua Tatal meu a decedat si doresc sa fac succesiunea. La data decesului era casatorit cu mama ( care traieste) si eu mai am un frate. Tatal meu ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata Persoana "A" nascuta in 1979 din parintii "B"(tatal) si "C"(mama). In 1980 "C"(mama naturala) decedeaza. "A" este infiata cu efecte restranse de catre "D" ... (vezi toată discuția)