avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Sunt pensionata anticipat pot lucra în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Sunt pensionata anticipat pot lucra în privat, dacă ...

Bună ziua,
Sunt pensionata anticipat pot lucra în privat, dacă nu mai pot renunța la pensie și sa lucrez pana la vârsta de pensionate
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:54, 5 Martie 2022
Dacă renunțați la pemsia anticipată, puteți să lucrați unde doriți.
Chiar dacă am un an de când sunt pensionata ?
Când treceți la pensia de limita de vârstă, atunci puteți cumula pensia cu salariul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt nascuta la data 23.04.1966 si am vechime in munca 38 ani. ... 23ELLA 23ELLA Sunt nascuta la data 23.04.1966 si am vechime in munca 38 ani. Cand pot iesi la pensie anticipata si daca pot lucra apoi cu contract de munca in pensie ... (vezi toată discuția)
Cei ce suntem pensionați anticipat parțial, putem lucra undeva ... Grasaxi Grasaxi Cei ce suntem pensionați anticipat parțial, putem lucra undeva ( privat sau stat) cu norma întreaga fără să ne fie afectat dreptul de pensie? (vezi toată discuția)
Buna ziua, sunt pensionat anticipat (partial) incepand cu data ... Dragosel13 Dragosel13 Buna ziua, sunt pensionat anticipat (partial) incepand cu data de 01.01.2022. In ce conditii as putea lucra in continuare fara a renunta la pensie ? Trebuie sa ... (vezi toată discuția)