ma numesc Tudorache Sara, si am evident o intrebare si intru direct in subiect, acum 2 ani am cumparat un apartament cu contract de vanzare cumparare, in care apar si parintii mei ca persoane beneficiare a bunului in cazul in care mi se intampla ceva, eu fiind uzufructuar cu drepturi depline.
ideea si discutia apare in momentul in care am cumparat, intrucat mare parte din banii cu care am cumparat acest imobil proveneau dintr-un imobil cumparat cu legea 112, si care la momentul vanzarii apartinea bunicii mele.
in momentul de fata locuiesc cu ea, intrucat bunicamea nu a dorit sa stea cu parintii mei, si de curand(pe fundalul unor discutii) a aparut cu o "faza", ca ma da in judecata ca sa-si treaca pe numele ei acest apartament, ca ea a dat mare parte din banii si ca i se cuvine apartamentul...............
acum intrebarea ar fi contractele de vanzare-cumparare pot fi atacate in instanta ??? eu ce pot face in ajutorul meu????
sa va dea in judecata pt. ce ?? are vreo dovada ca dansa a contribuit efectiv la achizitionarea imobilului dvs.? se mentioneaza in contractul de proprietate al imobilului, ca acesta a fost achizitionat cu banii bunicii dvs., bani ce au provenit din vanzarea imobilului proprietatea sa , luat pe legea nr. 112 ??
si chiar daca ar fii asa, a obligat-o cineva sa va dea banii respectivi ??
ce motiv intemeiat ar avea sa solicite anularea acestui act ? doar daca actul respectiv ar cuprinde o clauza de intretinere, de ex. in favoarea dansei , iar dvs nu respectati aceasta clauza contractuala..
asa ma amenintat si am vrut sa vad daca exista vreo posibilitate
nu are nici o dovada mai mult decat atat si imobilul pe care il cumparasem anterior adica acela cu legea 112, de la RIAL BRASOV, era cumparat tot cu bani de la parintii mei, insa nu prea avem dovezi.
buna seara,
va deranjez din nou cu acea problema, pentru ca situatia a recidivat, respectiv iar mi-a spus ca ea o sa ma dea afara din casa ca e oricum casa ei.
eu ce sa fac?? asa cum am spus banii proveneau din acea vanzare, nu erau ai ei toti, nu exista act doveditor ca a dat banii, insa pe contractul de vanzare cumparare intre ea si asa zisul proprietar al locuintei vechi, cred ca este trecuta valoarea de vanzare cumparare.
Se poate actiona in judecata prezentul contract de vanzare cumparare?? care sunt legile in aceste cauze, dau de obicei castig de cauza celui care intenteaza procesul??? cum ma pot apara, sigur ati mai avut astfel de situatii???
va multumesc
va rog ajutati-ma cu un sfat ceva..... orice.......