avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara ! Mesajele de tipul “sinucide-te, ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara ! Mesajele de tipul “sinucide-te, omoară-te ca ...

Buna seara !
Mesajele de tipul “sinucide-te, omoară-te ca faci un bine” “ aruncate de la etaj” și alte asemenea plus amenințări cu defăimare și stricarea reputației la locul de munca pot face obiectul instigării la sinucidere in condițiile in care persoana ce face aceste amenințări cunoaște faptul că persoana amenințată a avut tentative in trecut si a fost sub tratament pentru depresie severă ?
Mulțumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Pentru a raspunde pentru fapta de determinare sau inlesnirea a sinuciderii este necesar ca sinuciderea sa aiba loc sau sa existe o incercare de sinucidere.
Persoana respectiva ar putea raspunde pentru fapta de amenintare sau de hartuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la sinucidere si santaj alexandru_vl alexandru_vl Buna seara! Am o mare problema, pe care nu as vrea sa o las balta! Fratele meu s-a sinucis acum doua luni din cauza nenorocitei pe care o iubea! Asta o spun ... (vezi toată discuția)
Incriminarea sinuciderii.. floxter floxter Se pedepseste in Romania tentativa de sinucidere? E incriminata sinuciderea??? (vezi toată discuția)
Inlesnirea sau determinarea sinuciderii floxter floxter Bunza seara, as dori sa stiu ce inseamna exact inlesnirea sau determinarea sinuciderii?? Inseamna strict a-i spune cuiva sa se sinucida si acesta sa o si faca, ... (vezi toată discuția)