avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Retineri lunare din salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Retineri lunare din salariu

As dori sa stiu daca valoarea ratei lunare de plata catre o banca (principal+dobanda) intra in calculul procentul de retinere de maxim 50% din salariul lunar. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: retinerea privind pensia alimentara, coroborata cu valoarea ratei lunare de plata la banca fac aprox. 50% din salariu net. O eventuala majorare a pensiei alimentare, urmare a unei hotarari judecatoresti definitive, ar depasi cuantumul de 50% din salariul lunar net. Care ar fi procedura in acest caz?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 13:02, 14 Ianuarie 2010
Modificarea cuantuumului "pensiei alimentare"se face in temeiul unei hotarari judecatoresti.
Fie in cazul in care se solicita majorarea faceti dovada faptului ca se depaseste 50%, fie in cazul in care se depaseste 50% din cauza bancii, solicitati reducerea "pensiei alimentare".
Multumesc foarte mult pentru informatie.=D>
Inca ceva, daca sunteti atat de amabil; daca sentinta judecatoreasca a fost emisa si prin aplicarea ei se depaseste cuantumul de 50% retineri din salariu, se poate interveni (cu documente justificative) pentru rezolvarea problemei la compartimentul salarizare din cadrul firmei sau e necesara o alta actiune in instanta?
Multumesc inca o data.
atentie! pensia alimentara se plateste conform sentintei judecatoresti. Poprirea pt rata dvs se face in conditiile legii si este de 1/3 din restul salariului dupa ce se scade pensia alimentara.

:oops:poprirea pt rata poate fi mai mica sau mai mare decat rata stabilita initial in graficul de rambursare atasat contractului de credit ... in functie de venitul dvsB-)

si inca ceva ... totalul retinerilor salariale nu poate depasi 50% din salariu, indiferent de situatie. Puteti sesiza itm, daca s-au facut greseli la intocmirea statului de salarii si nu se rezolva la serviciul de resurse umane amiabil. Serviciul salarizare trebuie sa faca dovada legalitatii retinerilor dvs


Succes
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2010
new_2009, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu serby30 serby30 sunt creditor intr-un dosar de executare silita avand ca obiect recuperarea unei sume de bani. debitorul, salariat, sustine ca are rate la banca in ... (vezi toată discuția)
Este corect? mioara-milena mioara-milena daca fiica mea in varsta de 24 ani stundenta la zi m-a dat in judecata pentru pensia alimentara pana la terminarea studiilor si a obtinut 25% din venitul meu ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala ady.alex ady.alex Buna ziua! As dori sa stiu cat la suta din salariu se opreste atunci cand se hotaraste porpirea salariului! (vezi toată discuția)