avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Daca sotul meu a murit la varsta de 50 de ani si a lucrat 30 de ani iar eu nu m am mai casatorit , am dreptul la ....pensie din partea lui ? eu am 60 de ani si inca nu sunt la pensie ,anul viitor voi iesi
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:05, 9 Martie 2022
Aveti dretul la pensie de urmas de 50%din cea a sustinatorului (decedatului)la data indeplinirii conditiei de varsta prevazuta in anexa 5 a legii 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas janinavlaicu janinavlaicu Buna ziua!Doresc sa va adresez o intrebare...La ce varsta poate iesi la pensie de urmas sotia supravietuitoare nascuta in aprilie 1956 iar durata casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru casnica anitzaa anitzaa Buna ziua, mama mea este nascuta in 1956 si a fost casnica toata viata. Pana in 2012 a fost in intretinerea tatalui meu care era pensionar. In 2012 tata a ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de pe urma sotului ? viomitrea viomitrea Buna ziua, sunt o pensionara la limita de virsta ,cu o pensie de 800 de lei ,. Mentionez ca dupa o casatorie de 43 de ani, mi-a murit sotul acum un an de ... (vezi toată discuția)