Buna,
Sunt plecat din tara de vreo 23 de ani si cum anii trec si e tot mai aproape virsta pensionarii mi-am adus aminte ca eu am o carte de munca cu vreo citiva ani bunii, intre 1992-1999, de munca prin Romania.
Acum nu stiu ce si cum trebuie sa fac si pe unde ar trebui sa incep procedura si ce pasi sunt de urmat ca sa "nu pierd" respectivii ani daca nu i-am pierdut deja.
Din putinele lucruri pe care le-am putut afla e ca cartea mea de munca ar trebui sa fie digitalizata si asta nu stiu daca e asa si daca e unde si cum se procedeaza pentru aceasta digitalizare.
Daca cineva are informatii actualizate si/sau o experientza recenta despre acest subiect ias fi recunoscator daca ar putea sa ma indrume si pe mine incotro si cum sa o iau.
Multumesc in avans ajutorul acordat.
Cum dvs mi-ati raspuns: "Daca dupa 1999, nu ati mai lucrat in tara , atunci nu aveti ce sa faceti ... dovada cat ati muncit in Romania o faceti cu carnetul de munca" de aia intreb daca am pierdut toata vechimea acumulata pina sa plec din Romania?
Nu, nam pierdut cartea de munca pe care o am in format fizic.
Ceea ce vroiam sa stiu daca se poate digitaliza sau ceva de genul asta ca sa nu mai am grija ei.
Ceea ce ma intereseaza e daca pot si trebuie sa fac ceva din timp ca la ora pensionarii, peste vreo 15 ani, sa am toate demersurile facute si pregatite ca sa mi se recunoasca vechimea acumulata in timpul cit am muncit in Romania la diverse firme particulare intre 1992 si 1999.
De exemplu ce si cum ar trebui sa fac daca as avea virsta necesara pentru a iesi la pensie anu viitor aici in Spania?
Care sunt demersurile facute de cei care sunt intr-o situatie asemanatoare in orice tara din UE cu virsta regulamentara de pensionare in tara respectiva si cu cartea de munca romaneasca de dinainte de 2000 pentru cei 5-10 ani munciti in Romania?!