avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema cu firma de administrare imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema cu firma de administrare imobile

Firma de administrare imobile infiintata in 2020 cu un singur angajat , administreaza blocul in care locuiesc. Intrebarile mele sunt :
1.Administratora blocului solicita CNP urile si copii ale contractelor de proprietate ale apartamentelor, motiveaza ca are nevoie de aceste informatii ca sa reactualizeze actele asociatiei conform legii, este legal ce cere?
2.De asemeni avem posibilitatea sa platim cheltuielile de intretinere o singura data pe luna timp de o ora sau 30 minute, firma de administrare nu face incasari la sediul sau, cum pot sa o determin sa ne acorde mai multe posibilitati de a plati, motiveaza ca nu exista cont bancar pe asociatie si ca nu poate sa faca nefiind actele asociatiei actualizate, motiveaza ca nu poate sa faca incsari a sediul firmei de administrare.
3. Nu da curs cererilor privind reparatiile urgente, de ex un geam spart intentionat de o colocatara la uscator inca din octombrie 2021. Cum o determin sa tina cont de solicitari? Care sunt sarcinile administratorei in raport cu asociatia?
4. Nu repartizeaza cheltuieli de incalzire comune pentru locuintele cu centrale termice. Eu am centrala termica si am cheltuieli comune de incalzire 0 lei pe lunile noiembrie - februarie. Pot sa ma trezesc cu plati din urma si penalizari?
5. Unde pot sa reclam toate aceste nereguli? Care sunt organismele care pot fi sesizate? Administratora nu depune interes sa rezolvam amiabil problemele.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Manuela Rășină, administrator
Multumesc! Asociatia de locatari a luat fiinta in 1986, administratora spune ca trebuie facuta "reactualizarea personalitatii juridice a Asociatiei, in conformitate cu legea 196/2018". M-am uitat in lege si nu am gasit aceasta obligatie. De ce trebuie facuta reactualizarea personalitatii juridice? Motiveaza solicitarea CNP urilor si a C V-C pentru reactualizare personalitatii juridice a asociatiei. Motiveaza ca nu avem cont bancar pentru ca nu este reactualizata personalitatea juridica a asociatiei si pentru ca presedintele si-a dat demisia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
route, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai nou, daca vrei sa deschizi un cont la banca pentru o asociatie de proprietari, trebuie sa prezinti statutul nou si dovada inregistrarii noilor date la judecatorie. Cred ca de aceea cere datele, ca sa actualizeze tot ce trebuie.
Ca are program de incasari doar o ora....depinde si cate apartamente sunt.
Nu administratora va deschide cont la banca...presedintele trebuie sa o faca.

Foarte util raspunsul, multumesc! Ce reprezinta "dovada inregistrarii noilor date" necesare la judecatorie ? Ce fel de date, ce fel de inregistrari?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca v-ati uitat (ati citit) L 196/2018 si nu ati inteles, ce sa va mai spunem?
Mai cititi, cautati sa intelegeti ce se spune pe-acolo, iar daca este nevoie, puteti apela la serviciile unui avocat.
Asociatiile de locatari "si-au trait traiul... " Nu aveau personalitate juridica, nu aveau CIF. Unele au reusit prin anii '90 sa-si deschida un cont la banca (de regula la CEC), altele nu, dar acum, bancile sunt mai riguroase si cer exact "dovada inregistrarii noilor date" - de la Judecatorie - ce este asa de greu de priceput?
V-am mai spus, vreti sa faceti ceva - va sta la indemana sa va organizati si nu va mai temeti atat de tare ca admin-ul va cere date cu caracter personal ... La posta, daca primiti o recomandata, prezentati cartea de identitate, ce sa mai zic de situatia in care aveti treba la banca, la circa sanitara, la o biblioteca... Prezentati documentul si nu ziceti nimic, in schimb la as. prop. sunt probleme. Adevarul este casi administratora va trateaza cam de sus si atunci, iacata apar astfel de probleme!
ok! Am gasit ceva care suna ca un fel de norme de aplicare, adica explicatii ale legii 196/2018. privind reactualizarea documentelor asociatiei ca si persoana juridica, pe aceasta pagina facebook. [ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
route, utilizator

Alte discuții în legătură

Cerere cont de plata a intretinerii me-alina me-alina Am un serviciu care imi ocupa toata ziua si o administratora de scara particulara care nu vrea sa imi dea contul pentru a plati personal intretinerea, deoarece ... (vezi toată discuția)
O asociație de locatari nu are cont bancar și nu poate face ... B. Nicoleta B. Nicoleta O asociație de locatari nu are cont bancar și nu poate face unul. Cum se eliberează certificatul de validare și dacă se eliberează cum trebuie completat ... (vezi toată discuția)
Alegere președinte/plată facturi cico2cico cico2cico Alegere președinte/plată facturi Vin cu câteva intrebări pentru asociație de proprietari : 1) Datorită faptului că ultimul președinte al asociației ... (vezi toată discuția)