Firma de administrare imobile infiintata in 2020 cu un singur angajat , administreaza blocul in care locuiesc. Intrebarile mele sunt :
1.Administratora blocului solicita CNP urile si copii ale contractelor de proprietate ale apartamentelor, motiveaza ca are nevoie de aceste informatii ca sa reactualizeze actele asociatiei conform legii, este legal ce cere?
2.De asemeni avem posibilitatea sa platim cheltuielile de intretinere o singura data pe luna timp de o ora sau 30 minute, firma de administrare nu face incasari la sediul sau, cum pot sa o determin sa ne acorde mai multe posibilitati de a plati, motiveaza ca nu exista cont bancar pe asociatie si ca nu poate sa faca nefiind actele asociatiei actualizate, motiveaza ca nu poate sa faca incsari a sediul firmei de administrare.
3. Nu da curs cererilor privind reparatiile urgente, de ex un geam spart intentionat de o colocatara la uscator inca din octombrie 2021. Cum o determin sa tina cont de solicitari? Care sunt sarcinile administratorei in raport cu asociatia?
4. Nu repartizeaza cheltuieli de incalzire comune pentru locuintele cu centrale termice. Eu am centrala termica si am cheltuieli comune de incalzire 0 lei pe lunile noiembrie - februarie. Pot sa ma trezesc cu plati din urma si penalizari?
5. Unde pot sa reclam toate aceste nereguli? Care sunt organismele care pot fi sesizate? Administratora nu depune interes sa rezolvam amiabil problemele.
Adam Grecu
Utilizator 3din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
@filip01,
Cand aud expresia blocuri comuniste, m-apuca nervii...
Romanica noastra a trecut prin mai multe etape - pe care le explica cei care vor sa alinieze intereselor..., ca a vrut sau mai bine-zis , ca nu a vrut. Asa a fost si ne putem da cu fundu' de pamant cat dorim, ca de schimbat trecutul, nu o sa-l putem schimba, in schimb, putem sa ne gandim cum putem imbunatati viitorul, dar in nici-un caz cu bazaconii, gen eliminarea monopolurilor.... Alinierea intereselor este una, eliminarea monopolurilor este alta!
Daca comunistii nu construiau blocuri, nu era bine. Daca le-au construit si populat, iar nu a fost bine. Cum dreaq sa faci sa fie bine, doar niste minti mult mai luminate ca ale noastre le vor afla.
Iacata, cum bine s-a scris, romanasii cu venituri peste medie, au parasit blocurile comuniste, nu inainte de a le instraina la costuri/metru patrat, comparative cu cele din Paris, Viena, Londra si unde au plecat? Pai au avut de ales dintre numeroasele oferte ale unor baieti desteti a dracului, care au achizitionat terenuri intravilale, au obtinut autorizatii de construire a unor asa-zise complexuri rezidentiale, unde ce sa vezi, fiecare a construit cum l-a dus capul sau cum s-a descurcat cu cei care au dat autorizatiile respective.
V-as recomanda sa va uitati la constructiile din jurul capitalei noastre dragi: casa langa casa, nu tu infrastructura de utilitati, nu tu strada, nu conditii de trai, dar baietii cu venituri peste medie, au acum de achitat rate la greu, dar innoata si-si rup masinile pe strazile pline de noroi si gropi, care arata ca in evul mediu... Sa ma contrazica cineva ca nu este asa !
In fine, in petitia de mai sus, se propune eliminarea monopolurilor temporare - adica, chipurile, daca o asociatie de proprietari incheie un contract de prestari servicii si intretinere a lifturilor (dau un singur exemplu, dar situatia este identica cu mai toate firmele prestatoare de servicii), dupa 3 ani ar trebui sa schimbi firma, ca deh, se comporta ca un monopol... Cei care s-au gandit la aceasta chestiune, probabil ca si cei care au aprobat L 196 / 2018 - nu locuiesc la bloc (comunist sau capitalist). Habar nu au cu ce se "mananca" activitatea de intretinere si functionarea unei instalatii de ridicat si ce conditii legale trebuie indeplinite pentru ca lifturile sa poata functiona in siguranta.
Asadar, incheierea de contracte temporare, nu au cum sa aiba vre-un viitor pentru ca nimeni nu se poate angaja la o treba serioasa, daca nu are perspectiva unei functionari pe o perioada mai lunga de timp cand el intreprinzatorul sa-si poata angaja personal calficat si autorizat, specific activitatii sale. Mai zic ca cei care propun asemenea maniere de a incheia contracte de prestari de servicii, nu au lucrat niciodata in domeniu, ca habar nu au ce vorbesc...
Recomand sa cititi cam ce se propune in aceasta initiativa si ce mare monopol realizeaza un intreprinzator privat in domeniul efectuarii de servicii de curatenie la o asociatie de proprietari... Pe bune?
Pe de alta parte, stim cu totii ca in blocurile comuniste locuiesc in marea lor majoritate persoane care au muncit in epoca de aur, acum pensionari de-a binelea si care vor-nu vor, sunt organizati in asociatii de proprietari - cu legislatie mai buna sau mai rea, asa ca dupa timpurile noastre. Daca este sa discutam, aici pe forum - da, sa discutam despre cum putem imbunatati aceasta legislatie care, nici pe departe nu este perfecta.