avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si in actul ...

Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si in actul de propietate este trecuta si o boxa,acum 40 si ceva de ani mama a vandut boxa unui vecin si au incheiat aceea vanzare cu o hartie de mana. Intrebarea mea este ,a cui este boxa,este a mea?...este trecuta in actul meu de propietate,familia care a cumparat-o atunci,nu mai traieste,mai sunt doar copiii,boxa la acest moment este in posesia lor. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:42, 12 Martie 2022
Pai ce vreti sa faceti, sa le-o dati in acte asa cum ar fi corect sau sa le-o luati?
De la ce vreti plecati si apoi actionati in consecință, fie mergeti la notar sa perfectati actele, fi in instanta sa revendicati boxa, aici nu știu daca veti castiga.
Ii puteti notifica înainte sa o elibereze ca sa stiti cum stați
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Bună ziua! Mulțumesc pentru răspuns! Am găsit acea chitanță de mână! A fost făcută după decesul tatălui meu, în noiembrie 1977. După decesul tatălui, eu am devenit moștenitor cu cota parte de 3/4 ,aveam 11 luni la acea vreme. În aceasta situație,mama nu ar fi putut vinde legal aceste bunuri. Atâta timp cât aceasta boxa exista în actul meu de proprietate ,vreau sa îl redobandesc, a fost folosit 45 de ani. Bineînțeles că fiul familiei care au luat boxa, nu dorește sa elibereze boxa,spun ca are contract de vânzare...au doar o chitanță scrisă de mână. As dori sa știu dacă acționez în instanță, exista vreo șansă să am câștig de cauză. Vă mulțumesc!
gi-jane2 a scris:

Pai ce vreti sa faceti, sa le-o dati in acte asa cum ar fi corect sau sa le-o luati?
De la ce vreti plecati si apoi actionati in consecință, fie mergeti la notar sa perfectati actele, fi in instanta sa revendicati boxa, aici nu știu daca veti castiga.
Ii puteti notifica înainte sa o elibereze ca sa stiti cum stați

exista vreo șansă să am câștig de cauză.

sansa aveti, nu stiu in ce masura.
Mulțumesc frumos!
Weekend plăcut!
gi-jane2 a scris:

exista vreo șansă să am câștig de cauză.

sansa aveti, nu stiu in ce masura.

intervine si uzucapiunea, au stapanit boxa 45 de ani totusi, adica in afara de chitanta, mai au un atuu.
mergeti la un avocat

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ...chitanta de mana,fara succesiune prefe prefe buna ziua as avea si eu o intrebare ...sau mai multe de fapt in anul 1975 un imobil a fost dobandit de tata si fiu,in cote egale (50%)cu chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Mostenire-complicat! Daniel1900 Daniel1900 Noi suntem 3 surori,mama a murit cand noi eram mici iar acum 2 saptamani tatal nostru a murit si el! E posibil din cate stim noi ca el a trecut apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate cere revizuire succesiune? invocand art.703 cod civil ? bun ascuns intentionat de la masa succesorala... dorudoru dorudoru Pe scurt.: anul 2000 tata moare. Dupa 2 luni Sotia tatalui (mama vitrega) deschidem succesiune. Se imparte omeneste totul 1 apartament din Bucuresti, Dupa 6 ... (vezi toată discuția)