avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si in actul ...

Buna ziua!Mama mea a decedat,am facut succesiunea si in actul de propietate este trecuta si o boxa,acum 40 si ceva de ani mama a vandut boxa unui vecin si au incheiat aceea vanzare cu o hartie de mana. Intrebarea mea este ,a cui este boxa,este a mea?...este trecuta in actul meu de propietate,familia care a cumparat-o atunci,nu mai traieste,mai sunt doar copiii,boxa la acest moment este in posesia lor. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:42, 12 Martie 2022
dincolo de legislatie: este onorabil sa pretindeti un bun pentru care cumparatorul a achitat suma ceruta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2022
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

intervine si uzucapiunea, au stapanit boxa 45 de ani totusi, adica in afara de chitanta, mai au un atuu.
mergeti la un avocat

Aveți dreptate! Ideea este ca această boxa este trecută pe actul meu de proprietate. Din acest motiv am scris aici, nu știu cum sa procedez sa rezolv această situație. Mulțumesc!

adriandimitriu a scris:

dincolo de legislatie: este onorabil sa pretindeti un bun pentru care cumparatorul a achitat suma ceruta?

@gi-jane2: multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate ...chitanta de mana,fara succesiune prefe prefe buna ziua as avea si eu o intrebare ...sau mai multe de fapt in anul 1975 un imobil a fost dobandit de tata si fiu,in cote egale (50%)cu chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Mostenire-complicat! Daniel1900 Daniel1900 Noi suntem 3 surori,mama a murit cand noi eram mici iar acum 2 saptamani tatal nostru a murit si el! E posibil din cate stim noi ca el a trecut apartamentul pe ... (vezi toată discuția)
Se poate cere revizuire succesiune? invocand art.703 cod civil ? bun ascuns intentionat de la masa succesorala... dorudoru dorudoru Pe scurt.: anul 2000 tata moare. Dupa 2 luni Sotia tatalui (mama vitrega) deschidem succesiune. Se imparte omeneste totul 1 apartament din Bucuresti, Dupa 6 ... (vezi toată discuția)