Buna ziua,am si eu o intrebare ,.Daca am o fetita care are numele sotului meu dar nu este al lui,si am divortat in 2017de sotul meu care pana acum mia trimis pensie alimentara si pentru fetita (precizez ca cand am divortat aveam 3 copii minori printre care si fetita car nu este a lui si a fost pus la plata intretinerii si nu a zis cand am divortat ca fetita nu este a lui),poate acum dupa atatia ai sa ma dea in judecata cum ca fetita nu este a lui si sa nu mai plateasca intretinere?
gi-jane2
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
din pacate pt el, a intervenit prescriptia, numai ca trebuie sa dovediti ca stia ca nu e copilul lui.
art 430
(1) Soţul mamei poate introduce acţiunea în tăgada paternităţii în termen de 3 ani, care curge fie de la data la care soţul a cunoscut că este prezumat tată al copilului, fie de la o dată ulterioară, când a aflat că prezumţia nu corespunde realităţii.
Intrebare
daniel marian
am fost casatorit cu o persoana pe care am luato insarcinata . la nastere am trecut copilul pe numele meu , in prezent suntem divortati . as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)