avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare casa

Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. Problema este ca terenul este pe numele sotului + toate autorizatiile si actele de constructie ale casei.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:32, 5 Februarie 2010
intabularea casei se face in urma unei documentatii executate de un autorizat cadastru ( gasiti o lista la Oficiul de cadastru din judetul dvs) .
actele sunt Autorizatie de construire, proces verbal de receptie finala ( il face primaria) actul de proprietate al terenului si actele proprietarilor....
in principiu in "Tabelul de miscare" anexa 13( intocmita de autorizatul cadastru ) la proprietarii constructiei sunt trecuti sotul si sotia, iar OCPI-BCPI va inscrie in CF la teren sotul, iar la constructii sotul si sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare pe baza actului de donatie cristinaada cristinaada Buna ziua, sotul meu a primit prin act de donatie, in timpul casatoriei, de la mama lui un teren si autorizatia de construire emisa pentru construirea unei ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Bora Irina Bora Irina cum pot obtine act de proprietate pentru o casa pe care am construit-o pe un teren pe care l-am cumparat? (vezi toată discuția)
Numele ambilor soti pe autorizatia de constructie ap_florin ap_florin Buna ziua.Vin cu o intrebare l-a dumneavoastra,am luat un teren in concesiune pe numele meu si vreau impreuna cu sotia sa ne construim o casa.Problema este ca ... (vezi toată discuția)