avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care ...

Pe Titlul de proprietate sunt trecuți 5 moștenitori, din care 3 decedați. Eu sunt fiul unuia dintre cei decedați și am solicitat Anexa 24 la Primărie pentru a dezbate succesiunea. Cine mai poate solicita această anexă din ceilalți moștenitori, doar a celor decedați? Mulțumesc mult.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:19, 15 Martie 2022
Singurul lucru pe care nu l-am înțeles bine ,este răspunsul la întrebarea privitoare la faptul că dacă pot fi împuternicit de către cei doi(care traiesc) trecuți pe Titlul comun, pentru ai reprezenta la succesiune, deoarece ei vor să renunțe la moștenire în favoarea mea.Multumesc din suflet și va rog să mă scuzați dacă am insistat asupra unor lucruri pe care nu le știam.
Nu exista renunțare în favoarea cuiva. Renunțarea la o succesiune este pura și simplă.
Și oricum, ei sunt deja proprietari conform titlului. Deci la stadiul actual, renunțarea nu mai este posibila. Tot ce pot ei sa facă este sa va doneze/vândă cotele lor (după întocmirea documentației cadastrale și a intabulări titlului de proprietate).

În privința împuternicirii, ce calitate au fata de cei 3 titluari decedati?
Intuiesc ca toți cei 5 sunt frati..
Pe Titlu sunt trecuți: tata-decedat, unchi-decedat, cele două mătuși -care sunt în viață( toți 4 au fost frați și surori), și o mătușă -decedată (care a fost de fapt soția altui unchi-decedat, care a avut Titlu separat, și este trecută ea pe titlul comun).

Buța Nelu a scris:

Pe Titlu sunt trecuți: tata-decedat, unchi-decedat, cele două mătuși -care sunt în viață( toți 4 au fost frați și surori), și o mătușă -decedată (care a fost de fapt soția altui unchi-decedat, care a avut Titlu separat, și este trecută ea pe titlul comun).

Pai moștenitorii tatălui dvs sunt mama + dvs și fratii (dacă aveti)
Moștenitorii unchiului sunt sotia + copiii
Mostenitorii mătușii sunt soțul + copiii.

Deci dacă unchiul și mătușa au fiecare soț si copii, cele 2 mătuși în viața nu au de ce sa va imputerniceasca pe dvs pentru cele 3 dezbateri, atât timp cât nu au vocație succesorala la niciuna dintre ele.
Ele moștenesc doar dacă unchiul și mătușa care sunt decedati nu au descendenți.
Prezenta matusilor nici măcar nu e necesara la dezbaterea succesiuniilor.
Ele vor veni doar la partaj.
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2022
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren extravilan cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie: Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate-mostenitori ContSters115731 ContSters115731 Revin cu o chestiune deja discutata, dar cred ca m-am exprimat eu gresit initial.Bunicul meu a murit in l994 si nu a scos titlu de proprietate.Ulterior, unul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! imediat după revoluția din '89 , tatălui meu si ... gabibotea gabibotea Buna ziua! Imediat după Revoluția din \'89 , tatălui meu si celor 3 frati ai lui li s-a facut conform legii 18, Titlu de proprietate( au fost înscriși ... (vezi toată discuția)