avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrez intr o firma la care programul e de 6 ore pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrez intr o firma la care programul e de 6 ore pe zi. Legal ...

Lucrez intr o firma la care programul e de 6 ore pe zi. Legal eu in cele 6 ore nu sunt obligat sa am pauza. Managerul mi a zis că pot avea 6 ore da nici un minut pauza nici măcar până la baie sau 5 ore 30 cu pauza de 30 minute. Pai pt 5 min cât îmi ia sa m duc la toaleta îmi impui pauza 30 min?! Lucrez de mult timp și acesta e timpul pe care il iau zilnic, 5 min in toate cele 6 ore. Da brusc au apărut alte reguli. Plus că eu trebuie sa vin conform regulilor interne cu 15 min mai devreme pt pregătirea locului. Astea 15 min nu se iau în considerare că cică trebuie sa fie totul gata când se incepe programul. Ce e de făcut în situația aceasta? Cele 5 min se pot lua fara sa fiu obligat să mi se taie 30 min pauza?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 18:01, 20 Martie 2022
În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Da dar eu lucrez 6 ore nu mai mult
Întreruperea lucrului pentru nevoi fiziologice nu poate fi considerată, în opinia mea, pauză de muncă în sensul Codului muncii. Sunt de părere că e un abuz faptul că vi se taie 30 de minute din cauza asta. Nici nu e legal un program de 5 ore și jumătate cu 30 de minute pauză.
Sesizați ITM dacă veți constata că într-adevăr sunteți plătit mai puțin. Poate totuși e doar o înfoiere de mușchi.
Nici nu puteti lucra mai mult..legea va interzice efectuarea de ore suplimentare.
Pai in felul asta nu pot sa fac nici norma ce ore suplimentare

Cornel Vasile a scris:

Nici nu puteti lucra mai mult..legea va interzice efectuarea de ore suplimentare.

Alte discuții în legătură

Ore program cristinalupu cristinalupu Lucrez la un centru de zi pentru copii ,subordonat Primariei , sunt consilier educatie.In timpul scolii lucrez 4 ore cu copiii din cele 8 de program. In ... (vezi toată discuția)
Angajare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua.Incerc de ceva vreme sa ma angajez la o firma de constructii si...nu reusesc.Motivul: - mare parte(cele cu anunt) pun din start program de 10 ore ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa-obligatoriu sau nu andreea.dragan andreea.dragan Buna dimineata! Lucrez de aproximativ 1 an de zile in cadrul unei firme, iar programul de lucru a fost de 8 ore, de la 8-16.00. Saptamana trecut, m-au ... (vezi toată discuția)