Buna ziua!
Lucrez la o corporatie si in fiecare an se acorda 2 bonusuri de performanta pentru perioada aglomerata de lucru. O data se acorda la sfarsitul lunii martie si o data la sfarsitul lunii mai. Am vrut sa negociez cu angajatorul ultima zi de lucru oficiala si sa depun demisia in ultima zi a lunii, ca sa pot beneficia de acel bonus, insa mi s-a spus ca nu e posibil. Daca eu imi depun demisia, iar apoi nu stau in preaviz, pot exista consecinte?
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.
Loc de munca
Lusa1
Buna ziua. Ma poate da in judecata angajatorul pentru ca părăsesc locul de munca deși am facut cerere de demisie? Mentionez ca lucrez in domeniul beauty si ... (vezi toată discuția)