avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz - exista consecinte?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz - exista consecinte?

Buna ziua!
Lucrez la o corporatie si in fiecare an se acorda 2 bonusuri de performanta pentru perioada aglomerata de lucru. O data se acorda la sfarsitul lunii martie si o data la sfarsitul lunii mai. Am vrut sa negociez cu angajatorul ultima zi de lucru oficiala si sa depun demisia in ultima zi a lunii, ca sa pot beneficia de acel bonus, insa mi s-a spus ca nu e posibil. Daca eu imi depun demisia, iar apoi nu stau in preaviz, pot exista consecinte?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 15 Martie 2022
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.

Nerespectarea de catre angajat a termenului de preaviz poate atrage chiar raspunderea patrimoniala a acestuia daca prin absenta de la locul de munca ar aduce un prejudiciu angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)
Cerere - demisie fara preaviz Feliciag Feliciag Daca imi dau demisia fara sa execut preavizul firma ma poate actiona in instanta judecatoreasca?sau ce pit pati? (vezi toată discuția)
Loc de munca Lusa1 Lusa1 Buna ziua. Ma poate da in judecata angajatorul pentru ca părăsesc locul de munca deși am facut cerere de demisie? Mentionez ca lucrez in domeniul beauty si ... (vezi toată discuția)